Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Jógaoktatóink

CSÍKI MARIANN

Gyermekjóga oktató, óvodapedagógus, a Gyermekjóga oktatóképzés vezetője

Tinédzser korom óta jógázom. Egy nyári jógatábor alkalmával, kihasználva a gyermeki nyitottságot, spontán játszani kezdtem egy kisebb focicsapatnyi gyermekkel „jóga módra”. Számukra nem volt lényeges az, hogy a fogócskát, a mesét jóga elemekkel tarkítottam, ők csak egyszerűen jól érezték magukat. Életkori sajátosságuknak megfelelően „csak játszottak”. Az az öröm, melyet az arcukon fedeztem fel, számomra olaj volt a tűzre. Olyan mértékben elevenedtek meg bennem az ősi jógagyakorlatok, hogy pillanatok alatt le tudtam fordítani azokat a gyermek nyelvére. Ez az átkonvertálás annak köszönhető, hogy ott „megszűntem” felnőtt fejjel gondolkozni, átadtam magam a gyermeki világnak. Ekkor figyeltem fel a gyermek és a jóga kapcsolatrendszerének csodálatosan mély tárházára, amelyet egy szóval lehet kifejezni: GYERMEKJÓGA.

 
 
DÉVÉNYI NÓRA

Jógaközpont vezető, alapító, közgazdász, rekreációs sportoktató, Hatha jóga oktató, kismamajóga, babás jóga és gyermekjóga oktató, női jóga oktató, Hahota jóga vezető

Gyermekkorom óta foglalkoztatnak a nyugati és keleti vallások összefüggései, valamint a pozitív gondolkodás teremtő ereje. Az út első lépéseként végeztem el az Agykontroll tanfolyamot, a módszer segítségével sok apró sikerem volt, nagyszerű kezdet volt az önismeret rögös útján. 2000-ben kezdtem jógázni Böde István jógaoktatónál.
Azóta elkötelezett híve vagyok a jógának, saját bőrömön tapasztalom nap mint nap jótékony hatásait, fiatal fejjel lumbágóból is sikerült kigyógyulnom 1-2 nap alatt a jóga segítségével és Yesudian „Sport és Jóga” című könyvének gyakorlataival. Alapvégzettségem közgazdász, 1997 óta a gazdasági életben tevékenykedtem személyügyi, marketing és értékesítési területen.
Sok feladat és tevékenységi kört kipróbáltam, de tudtam, valami hiányzik: hogy azzal foglalkozzak, ami valójában legbelül tényleg érdekel, a jógával, egészséges életmóddal, keleti filozófiákkal, önismerettel, és mindezt integratív módon, nem elkötelezve magam egyetlen irányzatnak sem. A központ ötlete 2004 nyarán egy álmatlan éjszakán született villanásszerűen szinte a „semmiből”, a megvalósítás lehetősége 2005-ben jött el. 2006-ban a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében rekreációs sportoktató lettem, illetve Domján Ferenc jóganevetés képzőjén végeztem (Laughter Yoga). 2007-ben végeztem a Magyar Jóga Társaság 2 éves jógaoktatói képzésén Selmeci Csongor és Kádár Zoltán vezetésével. 2007. januárban végeztem el az International Wellness Institute kismama jóga oktató képzését, majd babás jógát tanultam. Az ASRAM Jógaközpont első gyermekjóga oktatói képzésén elsajátítottam a gyermekjóga oktatását.
Célom, hogy a jógaközpont egyre magasabb színvonalú órákat tartson, kitűnő tanárok vezetésével. Remélem, sokan lelik örömüket a jógaközpontban, lesznek fittebbek, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, találnak új barátokat és teszik népesebbé a magyar jógázók táborát. Ezen munkálkodom.
Mottóm: Valósítsd meg álmaid, keresd meg azt, amire legbelül igazán vágysz és kezdd el ma! Ha hiszel magadban, csak sikert arathatsz! Ne halogasd az életben a fontos döntések meghozatalát: foglalkozz azzal, ami tényleg érdekel, mert így jön egyenesbe az életed!
 
 

KISS BLANKA

Vinyasa flow és kismama flow jóga oktató
 
Sokan vélekednek úgy a jógáról, hogy teljesen megváltoztatta az életüket: jött egy betegség, krízis, amelyben a jóga volt a mentőöv. Ebbe a táborba tartozom én is. Kicsi ovis korom óta a mozgás szerves része volt az életemnek. Olyan volt nekem, mint a levegő. Főleg nehéz, kihívásokkal teli versenysportot, extrém sportokat űztem. Aztán az élet úgy döntött 2011-ben, hogy szeretne megtanítani egy kicsit lelassítani és figyelni, ezért megajándékozott a Sclerosis multiplex nevű betegséggel. A felépülésem során találkoztam a jógával. A nulláról indultam, és szépen lassan megismertem a testem, elkezdtem együtt dolgozni vele, szinte csapatként, társként, ahelyett, hogy a fejemben döntöttem volna mindenről. Megtanultam keményfejű harcosként alázattal meghajolni a testem előtt. Csodálatos és felejthetetlen érzés volt felvenni a kapcsolatot és kommunikálni minden egyes kis izmommal, és minden lélegzetre együtt mozdulni. Eltűnt a külvilág zaja, eltűntek a fejemben kavargó gondolatok, mintha visszaszippantottak volna a jelenbe, és hirtelen megéreztem a létezést. Akkor értettem meg, hogy ez a jóga csodája: megtanít élni, létezni, lélegezni, érezni. Azért lettem oktató, hogy segítsek másoknak is átélni, megtapasztalni ezt a csodát, és ha egyvalakinél is sikerrel járok, már megérte! 
A mottóm: "Nem az vagyok, ami történt velem. Az vagyok, amit választottam, hogy legyek." (C.G. Jung)
 
 

MIRA

Hatha Jóga oktató, Gerincjóga oktató, Női jóga oktató, Okleveles Alternatív Gyógyító

A klasszikus balett órák mellett kyokushinkai karatéztam, tanultam pantomimot, jazzbalettet, társastáncot és steptáncot. Tanultam vívni, lovagolni és még edzőteremben is voltam. A játszótereken görkoriztam, gördeszkáztam, rollereztem. Ha volt lehetőségem, jégkoriztam, és nagyon szerettem a labdajátékokat. 2003-ban kezdtem el Hatha jógázni, és hogy megmutassam másoknak is ennek a mozgáskultúrának a csodáit, elkezdtem egyéni órákat tartani. Kipróbáltam a Tai Chi-t és a Chi Kung-ot is. Ami megmaradt a fenti sportok közül: heti rendszerességgel úszom és biciklizem, napi rendszerességgel pedig hatha jógázom. Tanulmányaim során egyre jobban belemélyedtem az emberi anatómiába, és az emberi test mozgásbeli határai is nagyon érdekeltek. Végül az ázsiai anatómia mellett maradtam. Mindezek mellett foglalkoztam táplálkozáskultúrával és ezotériával is. Munkám során több száz embernek sikerült segítenem az egészségük helyreállításában. Bár elsősorban a rehabilitáció területén dolgozom, célom mégis az, hogy az emberekkel megismertessem a prevenció egészségmegőrző hatásait, eredményeit. Ha megvan a tudásuk mindahhoz, hogy az öngyógyító mechanizmusaikat karban tartsák, megfelelő módon aktiválják, nemcsak a korral járó betegségeket előzhetik meg, hanem a hajlamokat is, az örökölhető, sőt a népbetegségeket is! Egyéni és személyre szabott jógasorokat állítok össze problémára, betegségre, életmódra. Előadásaimon igyekszem átadni mindazokat az alapvető ismereteket, amelyek elengedhetetlenek az egészségmegőrzéshez.

OROS DÓRI

Gerincjóga, Kismamajóga

A jógával 2000-ben ismerkedtem meg a Sivananda Jógaközpontban. Hogy miért kezdtem el jógázni? Mindig is vonzott a jóga csöndes, befelé forduló önvizsgálata, de az utolsó lökést a hátfájás adta meg. Amit a jógától kaptam, a vártnál sokkal több és izgalmasabb volt, elindultam egy hosszú önismereti úton. 9 évi gyakorlás ellenére – vagy épp annak eredményeként – egyre erősödő derékfájdalommal küzdöttem, mikor találkoztam a gerincjógával. Rögtön bele is szeret­tem, de hogy miért, csak később értettem meg. Ma már tudom, hogy a klasszikus jógaászanák gyakorlása a legtökéletesebb eszköz egy teljesen egészséges ember számára a testi és mentális egészség megőrzéséhez. Azonban, ha valami már nem működik tökéletesen, akkor nem mindegy, hogyan hajtjuk végre azokat. Sőt, egyes testtartások fel is erősíthetik a problémákat. A gerincjógával megtanultam olyan izmokat erősíteni, melyek létezéséről korábban nem is tudtam. Az egyes ászanákban pedig megtanultam hogyan korrigáljak, ha valami kellemetlenséget okoz. A legnagyobb eredmény a derékfájdalmam csökkenése, később teljes megszűnése volt. Tapasztalatom akkora erőt és lelkesedést adott, hogy úgy éreztem, tovább kell adnom. Ez az elhatározás vezérelt a Mandala Jógastúdió gerincjóga oktatóképzésére. Tudásomat Bene Máté gerincterápiás továbbképzésén gyarapítottam. 2010 novembere óta vezetek gerincjóga órákat, ahol azon munkálkodom, hogy a jóga ne csupán a szerencsés hajlékonyak kiváltsága legyen. Ez a mozgás, ez az önismeret jusson el mindannyiunkhoz, csempésszen jóllétet a mindennapokba!
 

SÁFRÁN ILDIKÓ

Kismama jóga oktató, babás jóga oktató

Amikor 2004-ben, az ETI (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) vizsgájához kapcsolódó életmód táborban megismerkedtem a jógával, tudtam, hogy megtaláltam azt, amit addig kerestem.  Az oktató – későbbi Mesterem – órája, kisugárzása rabul ejtett, és ekkor kezdtem a jógát gyakorolni. Pár hónapon belül már az elméletét, filozófiáját is tanultam, és 1 év múlva már órákat tartottam. Célom az, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a csodálatos életformát.

2007-ben az IWI (Nemzetközi Wellness Intézet) szervezésében elvégeztem a kismama és babás jóga oktató képzést is.  A kismama jóga a szívem csücske. Nagyon szeretem segíteni a mamákat életük ezen gyönyörű időszakában, hogy az a bölcsesség, ami bennünk, nőkben ösztönösen jelen van, felszínre kerülhessen, és ennek segítségével harmonikus 9 hónapot élhessenek meg, és boldogan, egészségesen várhassák babájuk világra jöttét.
 

SZÉKESVÁRI MELINDA

Sportoktató, hatha és gerincjóga oktató

1999. elején kezdtem el rendszeresen jógázni. Különböző betegségeim voltak, többek között egy komoly gerincsérülés, amely miatt többféle tornára, kezelésre jártam. Egyik sem hozott igazi eredményt. Annyira tetszett ez a csodálatos, több ezer éves életfilozófia, hogy komolyan és rendszeresen elkezdtem gyakorolni. Egy idő után az oktatói tanfolyamra is eljutottam, egyáltalán nem azzal a céllal, hogy valaha is oktassak, de akkor már komolyan érdekelt a jóga filozófiai háttere is. A Sivananda Jógaközpontban végeztem, majd évek múlva a Nemzetközi Wellness Intézet (IWI) keretein belül is elvégeztem a jógaoktatói tanfolyamot, majd a SOTE Testnevelési Karán szereztem „sportoktató rekreáció szakon” képesítést. Nagyon sok mindent köszönhetek a jógának. Nem csak jóllétem, egészségem, hanem egész életem jobbra fordulását. Az vezérel, hogy minél több emberrel megismertessem az igazi JÓGÁT.
Mottóm: „Mert ha belefogtál, azt jelenti, képes is vagy!” / Lao Ce.
 

TÓTH ANDREA BEÁTA 

Satipatthána Vipassana Meditáció – meditációs tanfolyam

Meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. Kiemelten foglalkozom várandósokkal és meddőséggel vagy fogantatási nehézségekkel küzdőkkel.
Gyermekeim: András (2000),  Adél (2004) és Iván (2009).
1996-tól kétéves kutatóúton Ázsiában vettem részt. Nagyrészt Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat. www.vipassana.hu
Kétéves ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni, és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.
Meditációs és légzésterapeutaként közösen éljük újra a csoport tagjainak szülésélményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják
ezeket a traumákat az anyában és a gyermekben egyaránt. www.transzlegzesterapia.hu
Mi is a szatipatthána vipasszana meditáció értelme és célja?
A világon ismert sokféle meditációs módszer közül Mianmarban a szatipatthána vipasszana meditációt gyakorolják eredeti formájában a történelmi Buddha tanításai szerint.  A szatipatthána szó jelentése: a megfigyelt tárgy közeli, stabil, rendíthetetlen tudatában lenni. A vipasszana szó jelentése: keresztülnézni, áthatolni a különböző tudati és fizikai változásokon. Így a tudat egy meghatározott tárgyra irányul, és a csapongó gondolatokat nem engedi felbukkanni. A meditáció révén az intellektuális képességek kitágulnak, és a tudás ereje oly módon növekszik, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció ilyen módon való fejlesztése természetesen a tanulási képességeket is megsokszorozza, az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.
Az előadásokat és meditációs gyakorlatot egyaránt ajánljuk kezdő és gyakorló meditálók számára.

NEUDERT JUDIT

Yin jóga oktató

Egészen fiatalon kezdtem jógázni, de jógaoktatóvá csak 2010-ben váltam Sivananda mester által. 2015-ben alkalmam volt hosszabb időt Bali szigetén tölteni, ahol életemben először találkoztam és próbáltam ki a yin jógát. Akkoriban ez még mindenütt új stílusa volt a jógának.

Szerelem volt ez első "látásra". Fantasztikus volt az az érzés, hogy a testem úgy tudott megújulni és feltöltődni energiával, hogy szinte alig kellett mozdulnom érte. Minden egyes alkalommal újult erővel vágtam neki a másnapnak. Nagyon mély megéléseim voltak saját testemet és lelkemet illetően. Nem is gondolnánk, az évek alatt mennyi elfojtott érzést halmoz fel a testünk és lelkünk. Innen egyértelművé vált, hogy a következő életcélom, hogy megtanulom ezt a jógát olyan szinten, hogy oktathassam is. Így elvégeztem ott Balin egy yin oktatói tanfolyamot, és amint hazaértem, elkezdtem oktatni. Közben persze folyamatosan képeztem és képzem magam a kínai medicina területén (a yin jóga alapja a kínai medicina), és arra eszméltem rá, hogy én teljesen másképp oktatom a yin jógát, mint a hazai oktatók nagy része. Teszek hozzá valamit, ami csak az enyém. Azt az esszenciát, amit én éltem meg Bali szigetén. Az érzelmi blokkok oldására különböző technikákat alkalmazok, amíg a jógázók kitartják a pózt, és amennyiben nyitottak rá, akkor élnek is ezzel a lehetőséggel. Igen. Ez egy lehetőség, amit a yin jóga nyújt nekünk. Elménk tudatos irányításával képesek vagyunk megszabadulni minden olyan blokktól, mely akadályt képez a Qi áramlásában. És ha a Qi nem áramlik, az életünk is elakad, megreked.

Ma már yin jóga oktatókat is képzek, hogy átadjam nekik azt a tudást és azt a pluszt, amit én kaptam. A cél, hogy minél több helyre elvigyék ezt a csodát, mely felér egy terápiával.

Ha úgy érzed, itt az idő, hogy visszafordítsd az idő kerekét, jól akarod érezni magad a testedben, meg akarod ismerni lelked legmélyebb bugyrait, és nem mellesleg még fiatalodni is szeretnél, akkor nagy szeretettel várlak!

TARJÁN ANDREA

Kismama jóga

8 éve kezdtem jógázni, amikor a második gyermekemmel voltam várandós. Azóta az életem részévé vált a jóga, szülések után gerincjógáztam, hatha jógával folytattam, most az Iyengar jógát tanulom, és a gyakorlás során a jóga filozófiája is magával ragadott. 2018-ban végeztem el a kismama jóga oktatói tanfolyamot  az Asram Stúdióban. A Birthlight módszert tanítom az óráimon, amely ötvözi a hagyományos hatha jóga gyakorlatait az amazóniai természeti népek várandósság és vajúdás alatt végzett ösztönös mozdulataival.  A jóga gyakorlásával a várandósságot és a vajúdást is megkönnyíthetjük, hiszen megtanuljuk a  figyelmünket a belső testi-lelki folyamatokra, a kisbabával kapcsolatos érzetekre irányítani, és a légzésünket  kontrollálni.  

 
3 gyermekem van: egy 18 éves nagylányom, egy 7 éves kisfiam és egy 5 éves kicsi lányom.  A nagylányom születésénél még nem jógáztam, de a második és harmadik várandósságom alatt a jóga órákon megtanultam az elcsendesülést, elsajátítottam a gátizomtornát, a tudatos befelé figyelést, a légzésem irányítását. 
A kismama jóga tanítása, a kismamák segítése szívügyem, hiszen a saját testemen tapasztaltam meg, hogy milyen a jóga gyakorlása nélkül szülni, és utána  kétszer éltem át azt,  mennyivel könnyebb, felemelőbb testi-lelki élmény a szülés a jógás tapasztalatok segítségével. Szeretettel várlak az óráimon, hogy mindezt átadhassam Neked.
 
 

KOVÁCS ILONA

Pilates és NMPT oktató

Rendszerszervezőként a mindennapi stressz és az ülőmunka hatásainak ellensúlyozására kezdtem el több mint 30 éve jógázni és pilates-ezni.

A sok év tapasztalatát szeretném átadni azoknak akik részt vesznek az óráimon.

Fontosnak tartom a "megérkezést, a gyakorlás során pedig a légzés és a mozdulatok összhangját, az ászanák, gyakorlatok pontos kivitelezését.  Az óráimon NMPT elemeket is használok kiegészítésként.

Tanulmányaim:

2008-ban végeztem el a jógaoktatói tanfolyamot, amely segédeszközös jógaoktatói végzettséget adott , és a Pilates oktatói tanfolyamot is, majd 2010-ben Vinyasza Yoga Flow oktatói továbbképzésen vettem részt. Az oktatói képzéseken kívül workshop-okon igyekeztem elmélyíteni a tudásomat.

Az órákon egyre több gerinc  és mozgásrendszeri problémákkal küszködő ember vesz részt ezért tartottam fontosnak, hogy  ebben az irányban is megfelelő ismeretekre tegyek szert.

Bene Máté Gerincakadémiáján  végeztem el a továbbképzéseket és az NMPT instruktor képzést.

 

MARCZINKÓ ÁGNES

gerincjóga-, jógakerék- és himalájai tradíciós jógaoktató

Marczinkó Ági vagyok, és azért írom a blogomat, hogy segítsek betekintést nyújtani a jóga és a meditáció titokzatos világába. A Csillagsarok márkanév abból született, hogy imádom a csillagokat, hiszen végső soron mindannyian csillagok vagyunk, vagyis ha eleget törődsz magaddal, akkor visszanyerheted a ragyogásodat. 2010 óta kisebb-nagyobb kihagyásokkal napi szinten jógázok, és két éve meditálok. A blogom a saját tapasztalataimról, az inspirációimról és a napi fejlődésemről, gyerekjógáról, jógakerékről és meditációról szól.

SZILÁGYI ENIKŐ

mozgásterapeuta-,tréner, táncos, gyógytestnevelő, tanár

évek óta..

Képzettségek, szakmai továbbképzések:
- Semmelweis Egyetem – gyógytestnevelő (2004-2006)
- Magyar Testnevelési Egyetem – testnevelő tanár,edző (1989-1994)
- Fascial Manipulation® - Stecco Method Pietro Iogna, Lorenzo Copetti, 2016)
- Myofasciális Triggerpont Terápia (Heidi Tanno-Rast, Budapest,2016)
- Fascia in Movement and Sport (Dr. Robert Schleip, 2018)
- Fascial Movement Experience (Paul Edmondson; Amir Laf; Andrea Chellini; Alessandro Severino; Dr. Emily Splichal - Prága, 2018)
- (Sport)rehabilitációs tréning, sportfizioterápia (DOSB) – ( Stephen Henne, Budapest,2017)
- Fascia Oriented Training – Fascia in Dance (Adrian Russi – Varsó, 2016)
- L’Ostéo-éveil ® / Biotensegrity (Michéle Tarento – Franciaország, 2015)
- Dorn - gerincterápia, Breuss – masszázs (Karin Krieger, Budapest,2017)
- Medical Flossing - terápia (Andreas Ahlhorn, Budapest,2016)
- Proprioceptiv Physiotape® - terápia (Kineziotape) (Kanyó Ildikó, 2016-2017)
- Funkcionális Flossing (Hans-Peter Gerstlauer, Budapest,2016)
- Funkcionális diagnosztika - Kinematikai láncok elemzése (Kanyó Ildikó, 2017)
- Funkcionális mozgásvizsgálat (Monek Bernadett; Udvardi Anna, 2017)
- Myoreflex Therapy (Kerstin Kussmaul – Budapest, Bécs – 2015,2016; Dr. Kurt Mosetter - Bécs 2016)
- Trager® Approach (Ingrid Hörlezeder - Berlin, Prága, Bécs, 2015,2016,2017)

JUDÁK MÁRTI

Mozgásfejlesztő, baba-mama jóga oktató és EQ fejlesztő meseterapeuta, a jóga aktív gyakorlója és környezetvédő anya vagyok. Számomra a jóga szerelem, egy kapcsolat saját testemmel, lelkemmel, melyet nap, mint nap ápolnom kell, tiszteletben, békében. Újjászületni és fejlődni saját erőnkből tudunk, megformálva azt és a legjobbat kihozni energiaforrásainkból. A jógával érzelmeinket tarthatjuk, hol féken, hol pedig engedhetjük szabadjára. Mindezt a lélegzet oly nemes egyszerűségével.

Hálás vagyok, azért amiért sikerült a szakma legjobbjaitól tanulnom, Csíki Marianntól és Kuti Judittól.

Jelenleg a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán Jóga mester szakán képzem magam. Hiszem, hogy minden gyermeknek joga van jól érezni magát a bőrében és boldognak lenni. Anyaként tudom, hogy mennyire sokat jelent egy bátorító szó, egy biztató mosoly és egy nagy nyújtózás. Anyatársaimnak szeretnék segíteni abban, hogy tudatosítsák magukban az őket
körülvevő energiát és harmóniát. Szeretném megosztani veletek az anyaság örömét, mert ha a mami boldog, akkor az egész család az. Oldalamon https://www.instagram.com/magicflowmother/ nap, mint nap elsajátíthatsz valamit, amivel Önmagad legjobb barátja lehetsz.

Várlak óráimra sok szeretettel!

Az élet mozgás, folytonos átalakulás és szeretet.

NamasTe.
Márti

NAGY ERIKA DALMA

 2010 óta tartok jóga órákat és tanfolyamokat belföldön és külföldön egyaránt, magyar, angol és spanyol nyelven. 
A jógával való találkozásom úgy érzem eleve el volt rendelve, első nap amikor 2009-ben a mesteremmel találkoztam (Rudra Dev, Rishikesh, senior Iyengár tanár és brahmacharya)
tudtam, hogy rátaláltam utamra. 
Rengeteg tanfolyamot végeztem, kilencszer jártam Indiában hosszabb tanulmányutak keretében jógaterápiát és ájurvédát kutatva, napi szinten gyakorlok és foglalkozom a jóga terápiával és filozófiával. 
Kezdőket és haladókat is nagyon szeretek tanítani, 18 és 80 év korhatár között. Arra törekszem, hogy motiváljam, inspiráljam a gyakorlókat, hogy ők maguk lássanak rá testi lelki problémáikra. Fáradhatatlanul igyekszem nekik a maximális tudást átadni közérthetően, modern emberi nyelvre lefordítva, hogy azt beépítsék hétköznapjaikba, kigyógyuljanak betegségeikből vagy megelőzzék a hajlamaik szerint később kialakuló betegségeiket. 
Jövőképem, hogy a jóga tudományát minél szélesebb körhöz, hatékonyan eljuttassam (idősebbek, tinik, férfiak), és felkészült, hatékony munkára képes jógaoktatókat képezek ki, akiknek kérdéseire, meglátásaira mindig elérhető maradok. 
 

Jóga tanulmányok:

2018 Rishikesh, India – 1 hónap – Iyengar jóga kurzus

2017 Mysore, Rishikesh - 5 hónap - Ashtanga jóga

2016 Rishikesh, India – 2 hónap - Iyengar jóga és Ájurvéda kurzus

2014 Rishikesh, India – 4 hónap - Iyengar jóga és Ájurvéda kurzus

2013 Rishikesh, India – 2 hónap- Iyengar jóga és Ájurvéda kurzus

2012 – 2013 IWI, Budapest - Sportedzdő

2012 Padma jógastúdió, Budapest – Kismama oktatóképzés                                                                  

2012 Ashram jógastúdió, Budapest – Gyerekjóga oktatóképzés

2012 Rishikesh, India – 1 hónap – Iyengar jóga kurzus

2011 Mandala jógastúdió, Budapest – Gerincjóga oktatóképzés   

2011 Mandala jógastúdió, Budapest – Női jóga oktatóképzés

2011 Rishikesh, India – 2 hónap – Iyengar jóga kurzus

2010  Yoga India Mysore (India) -  Yoga Alliance RYT 200

           Pranava Yogadhama Trust Mysore (India) – YA RYT 200

           ÚjEnergia studió, Budapest – Vinyasa Flow oktatóképzés

2009 Rishikesh, India – 3 hónap – Iyengar jóga kurzus  

Órákat tartottam: Ashram jóga stúdió, Infinity jóga stúdió, Om jóga center, Yogahome, Forró jóga, Margitszigeti Thermál hotel, Thermál Hotel Hélia, Mariott hotel, Sunpalace,  Naposkert jóga, Antara Palace - Ciprus, Lodore Fall Hotel – Lake district Anglia, Mercure Barony Castle – Skócia stb.

Óra típusok: Hatha jóga, Eszközös jóga Iyengar szemlélettel, Vinyasa Flow, Jóga dance, Power jóga, Kezdő és haladó gerinc jóga, Női jóga, Stresszoldó jóga légzéstechnikákkal és vezetett meditációkkal, Senior jóga, Gyerek jóga, Tini jóga, Ájurvédikus jóga, Yoga in English or Spanish, Terápiás jóga, Dinamikus jóga, Napüdvözlet órák, Csípő ás vállnyitás és erősítés

VÁRALLYAY ÉVA

Női jóga, Női Flow oktató

2003-ban jutottam el az első jógaórámra, egy műtétet követő felépülés után. Eredeti végzettségem, és másik tevékenységem szerint családterapeuta, szociális segítő vagyok. A munkám során sok sorssal találkoztam, s észleltem magamon, - főleg miután párhuzamosan éltem a jógát, és tapasztaltam a hatásait - hogy vágyok egy más módon, más szinten való segítségnyújtásra is. A női jógaórák, a női körök ereje évek óta kísért az utamon. 2015-től tartok női jóga órákat, workshopokat. A női jóga mélyebb gyakorlásra ad alkalmat, egyszerre rezegteti meg a női test és lélek húrjait. A női jógától sokkal többet kaptam, mint vártam. Megnyitott arra, hogy észlelhessem ezt az állapotot, amikor a testem és a lelkem együtt rezeg, egymást építve, egymásra támaszkodva. A jógában felfedeztem azt, ahogy a test mozgása általi energia vezetés kimozdíthat az elakadásból, gyógyíthatja a lelket. Emellett otthoni gyakorlásomban egyre mélyebbre vittek azok a mozdulatsorok, ahol a dinamizmus, a jókedv, a könnyedség, az áramlás ötvöződik a jóga terápiás hatásával. Ez inspirált arra, hogy a Naliní női jóga ászana sorait egybe fűzzem, és így gyakoroljam. 2018-ban kezdtem el tartani a Naliní Flow / Női jóga Flow óráimat, melyekben ötvöződik a tánc, a jóga és a dinamikusabb edzésformák hatása.

Saját bőrömön tapasztalhattam meg, hogy a Női Jóga finomabb rezgésű gyakorlatai és a Női Flow együttes, egymás
utáni gyakorlása által, hogy tudom a kapott energiát, inspirációt, magamon átengedve továbbadni, kicsalogatva a
belső erőt, ami mindenkiben ott él. Női Flow és Női jóga óráim terápiás hatásúak, az ászanák, mantrák, mudrák, energetikai gyakorlatok, relaxációk színes hatásaikkal gyógyítják a női lélekkel összhangban a női testet is.

Női szertartásvezetőként női szakrális körök szervezésével is foglalkozom, így női jógaóráim is gyakran színesednek
különböző szertartáselemekkel, körtáncokkal, a szabad mozgás elemeivel, saját élmény technikákkal.

Facebook oldalam: https://www.facebook.com/varallyayeva.noijoga/

Szeretettel várlak óráimon,
Évi

JAMRIK ZSÓFIA

gyerekjóga oktató 
 
Január óta vagyok gyermekjóga oktató, azóta több óvodás csoportom volt, illetve néhány iskolás. Nyáron egy evezős táborban tartottam jógát, ahol vegyes csoporttal is volt már dolgom. 
Én magam egyébként 3 éve jógázom, alkalmanként felnőtteknek is tartok órát.:)
Szeretném mindenképpen hosszútávon folytatni az oktatást, nagyon élvezem.
Egyébként, van egy bioboltunk 21 éve, tehát mindig is figyelmet az egészséges életmódra.
Barátságos, és nyílt ember vagyok és igazán imádok gyerekek közelébe lenni, teljesen kikapcsolnak :)
 

MINCZÉR ZSOLT

Hatha jóga, Hatha-Flow, Gerincjóga oktató, Kinesiotape-terapeuta, Masszőr

Négy éve a mindennapjaim része a jóga, amit nem csak gyakorlok,hanem oktatóként instruálok is. A kezdetektől behatóbban foglalkozom az emberi test felépítésével és mozgásával. Lenyűgöz az emberi test funkcionalitása és alkalmazkodása a különféle körülményekhez. Gépészmérnökként évekig robottechnikával foglalkoztam, ami nagyon megkönnyítette az emberi test anatómiájának megértését. Folyamatosan kutatom és tanulom  az újabb lehetőségeket, amit beépítek az órákba és a
mindennapokba. Fontosnak tartom, hogy a test visszanyerje a fájdalommentes, természetes mozgás tartományait, ellensúlyozva a modern világ és a mozgásszegény életmód negatív hatásait.

KŐRÖSI KITTI

Vinyasa Flow oktató

A mozgás mindig is része volt az életemnek.
Balett, ritmikus gimnasztika majd sportaerobik követte egymást az évek alatt.
Utóbbi sportágban 13 évig versenyeztem, 5 évig a magyar válogatott tagjaként. Csapatban
Európa Bajnoki ezüst és Világjátékok-i bronz helyezést értem el.

Ázsia mindig is nagyon vonzott, jobban mint bármely más kontinens. 2017 őszén párommal útra keltünk, hogy hátizsákkal bejárjuk Ázsiát. 15 hónapig utaztunk és önkénteskedtünk 10 különböző országban.
Az út alatt ismerkedtem meg a jógával is, ami egyre jobban magával ragadott. Hiányzott a mozgás és vágytam spirituális élményekre is. Szerintem a jóga és az utazás összekapcsolódik, mert mindkettő által az ember feszegeti a határait, felfedezi és újra értékeli saját magát és jobban elhelyezi magát a világban. Lehetőségem volt Kambodzsában, Thaiföldön és Balin is a jógát gyakorolni. Egyre jobban éreztem, hogy szeretnék még mélyebb tudást szerezni, ezért Indiába utaztam, hogy a jógát a szülőhazájában tanuljam meg, itt vettem részt a 200 órás multistyle jóga oktató képzésen is. Azóta Hatha, Asthanga és Vinyasa flow jógát gyakorolok.

A jóga nekem egyet jelent a tudatos életformával, a harmóniával: testemben, lelkemben és a gondolataimban. Tudatosság a cselekedeteimben, létezésemben. A jóga megnyugtat, elcsendesít, de egyben energiával tölt fel. Alázatosabb lettem a testemmel szemben, de éppúgy a többi emberrel és a világgal szemben is, mert a jóga arra is tanít, hogy minden egy és minden egy nagy egész része.

Úgy ahogy az élet vagy az utazás a Vinyasa Flow is egy folyamatos áramlás, áramlás egyik szituációból és helyzetből a másikba, egyik ászánából a másikba. A Vinyasa Flow egy dinamikusabb jógairányzat, ahol a légzés ugyanolyan fontos eleme a gyakorlásnak, mint az elme figyelme és az óra végi relaxáció. Az Indiában szerzett tudásomat szeretném tovább adni Neked is. Várlak szeretettel Vinyasa Flow óráimon!

Szakács-Somogyi Judit 

2005 óta jógázom. Gyerekkoromtól kezdve sok energiával rendelkeztem, pörögtem, sziporkáztak a gondolataim és ötleteim, ami önmagában nem lett volna baj, de nem tudtam ezt az energiát egyenletesen áramoltatni a mindennapjaimban. Volt hogy túl energikus voltam, volt hogy túl fáradt. Képes voltam egy napon, de akár egy órán belül is testi, szellemi és érzelmi értelemben is a mélységeket és magaslatokat intenzíven megélni. Ez nagyon megterhelő volt számomra és a környezetem számára is. Emlékszem, az első jógaóra után egyszerre éreztem magam energikusnak, koncentráltnak és kiegyensúlyozottnak. Magával ragadott a jóga csodálatos világa, az a nyugalom és kiegyensúlyozottság, amit a gyakorlások alkalmával éreztem. 2011-ben a kislányom születése fordulópont volt életemben, a gyermekem és az ő születése inspirált, hogy megtanuljam a jóga mélyebb tanításait oly módon, hogy azokat másoknak is átadhassam. Folyamatosan képzem magam, kimeríthetetlen tudáshalmaz az emberi test és elme működése, melyet minél pontosabban szeretnék megismerni. Minden alkalommal elvarázsol a jóga testre, elmére és lélekre gyakorolt hatása. Hiszem, hogy az egészségünk a legfontosabb kincsünk, aminek eléréséhez és fenntartásához a jóga több ezer éves tudománya időtálló, komplex és tökéletes útmutatást nyújt. Óráimon ezt a varázslatot próbálom megmutatni a velem gyakorlóknak. 

Tanárom szavaival élve: „A külső mesternek nincs több és más feladata, minthogy a tanítványt elvigye a belső mesteréhez!”

Tematikus hatha-, hatha flow, dinamikus jóga órákon és tanfolyamokon találkozhatsz velem. Várlak szeretettel.

 

Lányi Weronika Judit

Hatha jóga oktató, női jóga oktató

Hosszútávfutóként kezdtem, előtte és utána táncot tanultam. Mindezt lázadásból, valamint azért, hogy megmutassam, „meg tudom csinálni”.
Születésem után két agyvérzésen estem át, epilepsziával élek azóta is. A sportokhoz egyrészt nagyon jó, másrészt meglehetősen hátrányos adottságaimat akartam kihasználni és leküzdeni (laza ízületek, „törékeny” csontok, ezek miatt rengeteg sérülés, műtétek). A jóga 40 évesen tudott segíteni abban, hogy az izomzatomat megerősítsem, könnyebben regenerálódjak a sérüléseimből, találjak rendszert az életemben, új irányokba induljak el.
Az oktatást is ezek miatt tartom fontosnak. Szeretném megmutatni, hogy soha, semmihez nincs késő, mindig, minden helyzetből tovább lehet lépni, fejlődni. Pontosan ezeket szeretném átadni, hogy együtt tanuljuk meg, soha ne másokhoz hasonlítsuk magunkat, hanem a saját csodálatos teljesítményeinkre legyünk büszkék, és élvezzük az út minden pillanatát.