Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. A Beállítások módosításánál tudja a részleteket megnézni.
Menü

Kismama jóga a 3. trimeszterben, 10 alk. kurzus, máj.13-tól, csüt. 18h.

Ár:
24.000 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Férőhelyek: 27 hely

10 alkalmas kismama jóga tanfolyam a 3. trimeszterben

Lemondási feltételek

Hány fő?hely

Leírás és Paraméterek

10 ALKALMAS KISMAMA JÓGA TANFOLYAM 3. TRIMESZTER  (28. hét – 40. hét)

2021. máj.13-júl.15-ig csütörtökönként 18:00-19:45

 

Ára: május 3-ig 22.000, május 4-től 24.000 ft

Online zoom-on keresztüli, élő tanfolyam (felvételről minden óra 1 hétig visszanézhető)

 

Kedves Kismamák!

Elérkezett a babátokkal való közös utazásnak az utolsó szakasza, a várandósság harmadik trimesztere. Immár a célegyenesbe fordulva szeretettel támogatlak Titeket ennek a csodálatos kalandnak a befejező szakaszában is. Ismét 10 alkalom során végig veszünk minden aktuális kérdést, témát, ami ebben az időszakban érinthet Titeket és természetesen felkészülünk a nagy fináléra, a szülésre is. Sőt, ezen túlmenően megbeszéljük a szülést követő időszakban fontos tudnivalókat, tennivalókat is, hogy ne csak a babavárás, hanem a gyermekágyi időszak is a legjobban alakuljon mindannyiótok számára.

Természetesen a felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni, így bárhol is tartasz a várandósságodban, szeretettel várunk a csoportban.

Minden alkalommal a kismama jóga segítségével átmozgatjuk az egész testet, hiszen a jóga ősi önsegítő rendszere erősíti a szellemi és testi jóllétet és egyensúlyt, ami létfontosságú az átmeneti vagy bizonytalan időszakokban. A várandósság és a szülés nagy fizikai és érzelmi változásokat hoz, ebben az időszakban teremthetjük meg az anyaság mély alapjait, ha megtanuljuk, hogyan alkalmazzuk a jógatechnikákat a légzésre, a mozgásra és a lazításra.

A többi rendszerhez – fitnesz, torna, aerobic, stb. – képest a jóga légző, koncentrációs és meditációs gyakorlatai ajánlják a legjobb lehetőséget a gyengéd születéshez, szüléshez.

A szülés mindig születés is. Nem mindegy, hogy a babát milyen ingerek érik a várandósság és a születés alatt. A kismama jóga elősegíti az önismeretet, megerősít testi, lelki és szellemi szinten is. Nyugalomra, belső egyensúlyra, harmóniára tehetünk szert, amit a váradósság, a szülés alatt és a szülés utáni időszakban is használni, hasznosítani tudunk.

Célunk a várandósság hónapjai alatt fellépő panaszok enyhítése, megszüntetése, az ízületek mozgékonyságának javítása, a vérkeringés fokozása főleg a lábakban, a gát izmainak kondicionálása, a mellizmok megerősítése, összességében a várandósság pozitív megélése. Nő az önbizalom, elmúlnak a szüléstől való félelmek.

Természetesen akkor is jöhetsz a tanfolyamra, ha még életedben nem jógáztál. A csoportos foglalkozásokon jókedvű hangulatban, kellemes társaságban, tapasztalatokat cserélve a társakkal és az oktató tanácsaival ellátva hatékonyabb a gyakorlás.

A kismama jóga jótékony hatásai

A kismama jóga segít abban, hogy a várandósság és a gyermek kihordása a lehető legkellemesebb legyen, s már a kezdet kezdetétől pozitív körülményeket biztosít a születendő baba számára. A jóga olyan erőforrást jelent, amelyből merítve egy nő még szeretőbb és odaadóbb anyává válhat.

  • kellemesen átmozgatja, nyújtja a testrészeket,
  • ellazítja, megnyitja a csípőt (ami a szüléshez elengedhetetlen),
  • fokozza a vérkeringést, kiegyensúlyozza a vérnyomást,
  • energetizálja az egész testet, javítja a kondíciót,
  • csökkenti a várandóssággal együttjáró panaszokat (pl. hát- és derékfájás, nehézlégzés, vizesedés, ízületi fájdalmak, görcsök),
  • megtanítja a kismamát figyelni teste rezdüléseit,
  • a légzőgyakorlatok segítik a helyes légzés kialakulását
  • a mélyrelaxáció feloldja az esetleges félelmeket, érzelmi blokkokat.

A tapasztalat azt bizonyítja, hogy aki a várandósság alatt rendszeresen jógázik, könnyen, gyorsan, legtöbbször természetes úton szül, életrevaló élményként átélve babája érkezését. Azok a babák, akik pedig már a pocakban jógáztak, kutatások által bizonyítottan intelligensebbek, mozgásuk gyorsabban fejlődik az átlagosnál, és nincsenek tanulási nehézségeik. Idegrendszerük már édesanyjuk hasában gyorsabban, jobban fejlődik, mert az anya által átélt összes mentális és idegrendszert-harmonizáló gyakorlat pozitívan hat a magzatra is.

A foglalkozások 1 óra 40 percesek lesznek, a hagyományos jógához képest nagyobb teret kap a baba-mama kapcsolat kialakítása, a relaxáció, és az ez időszakban problémás területek finom átmozgatása.

A relaxáció, a légzőgyakorlatok és a meditáció segítséget nyújtanak abban, hogy az egész folyamatot nagyobb önbizalommal és nyugalommal tudjuk megközelíteni és tudatosan felkészüljünk életünk talán legcsodálatosabb eseményére. 

Az egyes órák tematikája:

1. Mit tehetünk a jó alvásért

2. Gyomorégés, reflux, emésztési problémák kezelése

3. Megoldások az izomgörcsökre

4. Gátmetszés: mit tehetünk, hogy elkerüljük

5. Őssejt levétel kérdése

6. Természetes szülés – császármetszés, a kispapa feladatai, az aranyóra fontossága

7. Készülődés a szülésre, szülési terv, mit és hogyan használhatunk a szülőszobában

8. Szoptatás

9. Gyermekágyi időszak szabályai

10. Mozgás, jóga a szülés után

 

A tanfolyamot tartja:

 

 

 

Thaly-Szabó Andrea

kismama és női jóga oktató, kineziológus, önismereti tréner

 

Eredetileg közgazdászként végeztem, de hamar kiderült, hogy engem nem a számok és a tények, hanem az emberek és az érzelmeik érdekelnek, már gyerekkoromtól kezdve a tanítás, a gyógyítás vonzott, hogy hogyan tudok másoknak segíteni, hogy jobban, boldogabban éljék az életüket.

Kiskoromtól kezdve ösztönösen mindig békét igyekeztem teremteni magam körül és segíteni másoknak is ezt elérni. Majd felismertem, hogy a munkát magammal kell kezdenem, s ha én változom, változik a világ is körülöttem.

Édesanyámtól kapott mottóm: „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen”. J

 

A mozgás mindig is életem része volt, tornászként kezdtem, majd versenytáncosként élhettem át azt az örömet és harmóniát, amit a mozgás szabadít fel bennünk.

A gyermekeimet várva mélyültem el a jóga csodás világában, amelynek áldásos hatását ma már boldogan továbbadom minden érdeklődőnek kismamajóga órákon, szülésfelkészítő és babamasszázs tanfolyamokon.

Egyik misszióm a természetes szüléssel kapcsolatos tudásomat és tapasztalataimat az arra nyitottaknak továbbadni, hogy minél több mama és baba élhesse át a háborítatlan szülés-születés csodáját és életre szóló ajándékait. J

 

Mióta a gyermekeim már felcseperedtek és így több időm jut magamra, kibővíthettem tudásomat a jóga különböző ágaiban (Hatha jóga, Etka jóga, Vinyasa flow jóga, Gerinc jóga, Iyengar jóga, Női jóga) és elmerültem a DaoYin kínai gerinctorna csodás világában is, így most már kibővült ismereteimet szeretettel osztom meg a hozzám fordulókkal.

 

Számomra a jóga, a DaoYin nem csupán testmozgás, hanem önmagunk megismerésének fontos eszköze. Gyakorlás közben még közelebb kerülhetünk önmagunkhoz, valódi énünkhöz, képességeinkhez, s ezáltal napról napra még többre lehetünk képesek életünk minden területén. Ahogy Szókratész híres mondása, az "Ismerd meg önmagad" is sugallja, földi létünk egyik - s talán legfontosabb - feladata felfedezni önmagunkban a csodát, a bennünk lévő Istent, a feltétel nélküli szeretetet és mindezt a gyakorlatban, a mindennapi életben is alkalmazni. Hiszen mit ér a tudás gyakorlat nélkül?

Óráimon fontos szerepet kap ez a kapcsolat, s célom, hogy a gyakorlók minél inkább megérezzék egyediségük csodáját, képességeik, lehetőségeik korlátlanságát. Mindez egy folyamatos belső munka eredménye, ami nem mindig könnyű, de az biztos, hogy megéri. J

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!