Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Gyermekjóga oktatói tanfolyam 2019. nov. 2-től - 2. részlet

Ár:
137.000 Ft
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: 8 fő

GYERMEKJÓGA OKTATÓI TANFOLYAM

Az amerikai Yoga Alliance által regisztrált képzés.

A tanfolyam pedagógusok számára akkreditált 120 órát érő képzés!

Díj változatok:
Hány fő?

Leírás és Paraméterek

GYERMEKJÓGA OKTATÓI TANFOLYAM

 

Az amerikai Yoga Alliance által regisztrált képzés.

A tanfolyam pedagógusok számára akkreditált 120 órát érő képzés.

Alapítási engedély száma: 575-5/2017

 

A tanfolyamot vezeti: Csíki Mariann, óvodapedagógus, gyermekjóga oktató, a Gyermekeink Mozgásáért Egyesület elnöke, Yoga Alliance által regisztrált oktató RYT-200, mozgásfejlesztő (www.jogamoka.hu).

Időpontok: 2019. nov-i képzés: nov. 2-5., nov. 16-19., vizsga dec. 7-8. ASRAM Buda

Gyerekjóga jelentkezési lap

ÁSZF (lemondási és fizetési feltételek)

Tájékoztató

Hospitáló lap

 Időbeosztás (a változtatás jogát fenntartjuk):

 • Hétvégeken: szombaton 10-19h, vasárnap 8-16h.
 • Hétköznapokon: 8-17h
 • Nyári intenzív tanfolyamokon: hétfőtől péntekig 8-17h, szombaton 10-19h, vasárnap 8-17h

Vidékieknek az oktatási napokon a jógaközpontban kedvezményes szállás biztosított, jógamatracon (1500 Ft/éj). Kérlek, jelezd előző nap telefonon!

A jelentkezés/tanúsítványkiadás feltételei:

 • Min. 1 év jóga gyakorlói tapasztalat.
 • Akinek 1 évnél kevesebb jógatapasztalata van, csak attól kérünk min. 30 alkalmas (1,5 órás) felnőtt jóga órán szerzett jógatapasztalat megszerzéséről igazolást.
 • Ajánlott az alábbiak egyikének megléte:
  • Pedagógusi végzettség: diploma vagy pedagógiai asszisztens képesítés (ennek hiányában bőséges gyermekekkel való tapasztalat vagy egyéb oktatási tapasztalat, jógaoktatói tapasztalat szükséges).
  • Gyermekekkel szerzett egyéb tapasztalat (pl. nagycsaládból származó, szülő, nagyi, rokonok), bébiszitter, animátor.
  • Egyéb adottságok esetén kérjük, érdeklődj telefonon a szervezőnél!

A jelentkezés menete:

1. Kérjük, olvasd el alaposan a tájékoztatónkat!

2. Töltsd ki online a jelentkezési lapot!

3. A jelentkezést követően kérjük, 3 napon belül automatikusan fizesd be a jelentkezési díjat átutalással!

Online regisztráció / jelentkezés itt:

Kérjük, a fenti online jelentkezési lapot töltsd ki, így adataid automatikusan beérkeznek hozzánk! A fizetési feltételeket olvasd át figyelmesen! Érdeklődni ezeken a telefonszámon tudsz: +36-20-257-6443

Számlaszámunk:
Yoga Room Kft. 16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)
(Kérjük, a közleménybe írd bele a képzés nevét, kezdési dátumát, és pontosan a neved és címed! Cég esetén cégnév+pontos székhely cím szükséges!)

Tematika:

 • Jóga alapelvek.
 • A jóga speciális alkalmazási területei (részletesen a gyermek, ezen belül az ovis, suli és tini jógáról, érintőlegesen a kismama és babás jógáról).
 • A jóga és pedagógia kapcsolata.
 • A jóga és drámajáték kapcsolata
 • A gyermekjóga pózok (ászanák) ismertetése, elsajátítása.
 • A foglalkozások megtervezése, felépítése és vezetése, óraterv írásának elsajátítása.
 • Bemutató filmek vetítése.
 • Élő bemutató gyermekjóga órák.
 • Anatómiai ismeretek.
 • Gerincprevenció.
 • Vizsgafilmek közös megnézése, elemzése.
 • Családi jóga óra felépítése, megtervezése, oktatása
 • Óvodáskorú gyermek életkori sajátosságainak megfelelően érzelmi intelligencia alakítása a gyermekjóga gyakorlataival.
 • Iskolás korú gyermek gerincterápiája, észkapcsoló jógagyakorlatai.
 • Idegrendszer érését elősegítő jógagyakorlatok az egyensúly fejlesztésen keresztül
 • Reflexjóga.
 • Felmerülő problémák kezelése pl.: túlmozgások, részképesség zavarok, viselkedészavarok, figyelemzavarok stb.
 • Mini jóga alkalmazása 2-3 éveseknek.
 • Tini jóga sajátosságai 13-18 éveseknek.

Évi rendszerességgel továbbképzést is szervezünk, hogy folyamatos fejlődést biztosítsunk.

 

Kötelező tankönyveink:

 • Csíki Mariann: Jóga a boldog gyermekkorért
 • (Kiegészítő tankönyv: Csíki Mariann: Gyermekjóga – már nem kapható. Kizárólag a tanfolyam résztvevői kapnak belőle fénymásolt példányt a képzés első napján. Ára 2500 Ft.
 • B. K. S. Iyengar: A jóga fája

Ezek mindegyike kapható jógaközpontunkban vagy webáruházunkban: www.jogamania.hu

 A tankönyv mellett minden résztvevő kap egy több, mint 100 oldalas Gyermekjóga oktatói jegyzetet, mely egy komplex jegyzet a daloktól a játékokig, idegrendszertől kezdve minden fontos dolog benne van. Plusz minden résztvevő kap egy CD-t, rajta az ászanák fotóival.

A tanfolyam díja:

Korai regisztrációs ár: 127.000 Ft (0% Áfát tartalmaz)(+20.000 ft vizsgadíj) összesen 147.000 ft

Részletfizetős ár: 147.000 Ft (0% Áfát tartalmaz) (+20.000 ft vizsgadíj) összesen 167.000 ft

 

Fizetési opciók:

átutalással

Számlaszámunk:

Yoga Room Kft. 16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)

Kérjük, utalásnál a közlemény rovatba írd be, hogy milyen névre és címre állítsuk ki az utalás összegéről a számlát! Az utalásnál megadott számlázási néven és címen utólag már nem tudunk módosítani.

Ha céged/ intézményed fizeti a képzést, csak úgy kezdheted meg a képzést, ha a részvételi díjat előre átutaltátok vagy tanfolyamkezdéskor készpénzben befizeted. Ha szükséged van díjbekérőre, írj nekünk egy külön e-mailt!

Étkezés: vegetáriánus étkezés kérhető

 

Mit jelent az, hogy az amerikai Yoga Alliance által regisztrált képzés?

Nemzetközi viszonylatban a legnagyobb presztízsnek örvendő jógaszövetség az amerikai Yoga Alliance (www.yogaalliance.org). A Yoga Alliance a szakosító képzéseket, mint a gyermekjóga vagy a kismama jóga, oktatói továbbképzésként kezeli, így a megszerzett okleveleddel csak akkor tudsz hozzájuk csatlakozni, ha elvégzel, vagy már elvégeztél egy 200 órás alapképzést is, ami szintén regisztrálva van náluk. Amennyiben jelenleg még nincs 200 órás végzetséged, később is megszerezheted és regisztrálhatsz. A Magyarországon történő gyermekjóga oktatásnak nem feltétele a nemzetközi szövetséghez történő regisztráció.

A „regisztrált gyermekjóga oktató” (RCYT) minősítés feltétele, hogy elvégezz egy, a Yoga Alliance által regisztrált minimum 200 órás jógaoktató képzést (RYT 200 fokozat) és egy, a Yoga Alliance által regisztrált minimum 95 órás gyermekjóga oktatóképzést, bármilyen sorrendben, valamint taníts legalább 30 órát gyermekjóga oktatóként. Bővebb információt és a regisztrációs díjakat a Yoga Alliance honlapján találod.

 

A bizonyítvány kiadásának feltételei:

 • Egy gyermekjóga foglalkozás önálló levezetése saját ismeretségi körödben, amely videóra rögzítve van (bemutató film elkészítése). Ezt dvd lemez formájában kell leadnod. (Ne ijedj meg tőle, eddig minden résztvevő remekül megoldotta!)
 • Teszt sikeres kitöltése.
 • A képzésen való 100%-os részvétel.
 • 10 gyermekjóga óra hospitálás kötelező (ebből 2 db a tanfolyam keretében teljesíthető). A hospitálást lehetőleg a tanfolyam ideje alatt kérjük teljesíteni (Az ASRAM Jógaközpontban 30% kedvezménnyel látogathatod a gyermekjóga órákat, az előleg befizetése után, a képzést megelőző hónaptól). Ha ez nem sikerül, később is lehet, de a bizonyítványt így később tudjuk csak kiadni. Természetesen, ha van kedved és időd, több órán is lehet hospitálni, a fenti a minimumot jelzi. Letölthető hospitáló lap itt! Hospitálni az ország bármely gyermekjóga óráján lehet.
 • 1 éves jógatapasztalat.

 

A résztvevők a vizsga után az ASRAM Jógaközpont kétnyelvű (angol-magyar) oktatói tanúsítványát vehetik át.

Ha nem tudnál részt venni egyhuzamban mind a 10 napon, „kreditrendszerben” is elvégezheted a tanfolyamot. Tehát részletekben is eljöhetsz a képzési napokra. Lényeg, hogy mivel az anyag egymásra épül, sorrendben kell teljesíteni a napokat, nem összevissza. Lehetőleg ezt a variációt csak akkor válaszd, ha nincs más megoldás, mert kevésbé fogod megismerni a csoporttársaidat. A végleges ár ilyenkor mindig a vizsga időpontjában érvényes teljes ár.

 

Csíki Mariann a Gyermekjóga oktató képzés céljáról:

„Célom többrétű: mint képzés vezető tanár, számomra elengedhetetlen a felelősségteljes oktatás. Óvónőként, mozgásfejlesztőként, jógaoktatóként, szülőként olyan komplex módszert ajánlok, amely elsajátítható és használható a mindennapokban a gyermekek oktatására. Akár úgy, mint önálló gyermekjóga órák vezetése (mini jóga, ovi jóga, suli jóga, tini jóga), akár úgy, hogy a megtanult elemeket beépíti az oktató a saját munkakörébe. Olyan gyakorlatias módszereket javaslok a gyermekjóga oktatáson keresztül, amely segít egy óvónőnek például, hogy a gyerekek a foglalkozások alatt kellően motiváltak legyenek, vagy egy tanítónak, hogy az aktuális dolgozat előtt hogyan frissítse fel az osztályát, hogy jobban tudjanak figyelni.

 Továbbá célom, hogy a több mint tíz éves tapasztalatomat átadjam olyan jógázóknak, szülőknek, pedagógusoknak, akik szeretnék átélni újból, ám mégis a másik oldalról a gyermeki csodavilágot, tisztelve a gyermeki személyiséget. Ugyanis amit adunk, azt kapjuk is vissza folyamatosan. Ez a körkörös áramlás nagymértékben elősegíti GYERMEKEINK fejlődését – és a sajátunkat is – a jóga gyakorlatain keresztül.

 Életem céljának érzem a gyermekjóga alkalmazását, amely számomra nemcsak móka, hanem tudatos és felelősségteljes alázatos elhívatás.”

 

Mariann-nak írták az első hétvége után:

„Meg szeretném köszönni mindazt, amit ezen a két napon a gyermekjóga tanfolyamon tőled kaptam. Nem tudom, hogy el tudom-e mondani pontosan, mit érzek. Az elején sok izgalom volt és egy kis félelem is, hogy lehet hogy nem is kellett volna elmenjek. De most, amikor visszajöttem, tudom biztosan, hogy jó úton járok.

A végtelen energiáddal és szereteteddel sikerült annyira feltölteni a lelkemet, hogy amikor kijöttem a jógaközpontból és az állomás fele haladtam, mintha lebegtem volna, annyira könnyűnek és boldognak éreztem magam.

A vonaton kiolvastam a könyvedet, és amikor megérkeztem, elmeséltem a családomnak minden élményemet. A lányaim alig várják, hogy bemutassam nekik az új gyakorlatokat.

A páros masszírozást már gyakoroltam, ugyanis így fektettem le a lányokat az este. Persze két perc múlva már aludtak is.

Csodálom a munkádat és az odaadásodat és remélem, hogy lesz nekem is annyi erőm, hogy elinduljak ezen az úton.”   Köszönettel: Zsuzsa Erdélyből

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Youtube videók

Termék címkék: gyerekjoga kepzes