J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

image

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

VINYASA FLOW

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Ashtanga jóga

YinYang jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

Minfulness meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

Relaxáló masszázs

Anticellulit kezelés

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

 

YIN YANG JÓGA

60 perc Vinyasa Flow Jóga, 30 perc Yin típusú, Restoratív jóga

 

Időpont:

Kedd 19:15 - 20:45, Pesti stúdió

 

A Yin és a Yang két olyan energia, olyan minőség, ami mindenben megtalálható, a testünkben, az életvitelünkbe, az évszakok változásában, és az egész Világban körülöttünk.

 

A Yin inkább egy lassú, befelé forduló, nyugtató energiát jelent, a Yang pedig egy aktív, kifelé forduló, dinamikus minőséget.

Ez a két energia nem létezik egymás nélkül, ketten együtt alkotnak egy tökéletes egészet.

 

A legtöbb ember inkább Yang orientált, aktív életet él, nagyon sok külső ingerrel, hosszú munkaórákkal és állandó rohanással. Ez önmagában nem rossz dolog, mert így sok mindent lehet elintézni, de hosszú távon kimerüléshez, kiégéshez és stresszhez vezethet. Emiatt jó ötlet lehet a mindennapokat megfűszerezni több nyugodt, befelé forduló tevékenységgel.

 

Egy Yin és Yang jóga óra ennek a két energiának a figyelembe vételével épül fel. A Yang minőség egy dinamikus Vinyasa flow gyakorlásban jelenik meg, napüdvözletekkel és aktív, erősítő pózokkal. A Yin energia pedig hosszabban kitartott yin típusú, restoratív jóga pózokban, meditációban és relaxációban jelenik meg. A yin rész finoman nyújtja az izmokat, lazítja a kötőszöveti hálót, segít befelé fordulni és elengedni a feszültséget és a stresszt.

 

Sok embernek azonban nehézséget okoz ezt a lassú befelé fordulást megvalósítani. Ezért segítség előtte a dinamikus gyakorlás, mert aktív mozgás után könnyebb ellazulni, és elengedni a feszültséget. Így egy tökéletesen kiegyensúlyozott gyakorlást kapunk.

 

Gyere és próbáld ki a nap végén, hogy rád milyen hatással van a Yin Yang gyakorlás. Még az is lehet, hogy utána sokkal könnyebben és jobban alszol éjszaka. :) 

 

 

Az oktatóról bővebben:

 

stefán brogyanecz kriszti.jpg Stefán-Brogyanecz Kriszti

 

Egészen kicsi korom óta végzek valamilyen mozgást. Kipróbáltam nagyon sok mindent, mire megtaláltam a Vinyasa Flow jógát, amiben minden megvan, amire szükségem van. Egy kicsit olyan, mint a tánc, áramló és lágy, de közben nagyon erőteljes, és koncentrációt igényel. Mindenki megtalálhatja benne azt, amire éppen aznap szüksége van. Fejlődhet testileg és lelkileg egyaránt. Szeretem a vidámságot, az életörömöt, az energiát, és ezt szeretném mindenkinek átadni gyakorlás közben. Nekem a jógázás feltöltődésről, pozitív szemléletről, és soha véget nem érő próbálgatásról, kísérletezésről szól. Szeretem az újabb és újabb kihívásokat, vicces pózokat. :) Varga Juditnál végeztem 200 órás (Yoga Alliance által akkreditált) jógaoktató képzést. Judit hozzáállása és profizmusa nagy hatással volt rám, és tovább mélyítette a jóga iránti szeretetemet. További inspiráció számomra még Kathryn Budig, Dice Iida-Klein, és gyakorlatilag az összes modern Vinyasa Flow oktató.

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő

www.jogakozpont.hu