J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

yin1

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

AKCIÓK

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

VINYASA FLOW JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMAFLOW&BABÁS

KISMAMA & BABÁS

THETAHEALING

YIN JÓGA

300 ÓRÁS HALADÓ

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga
Precíz jóga

Jóga alaptanfolyam

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Yin jóga

Vinyasa flow jóga

Ashtanga jóga

Ashtanga flow jóga

Női jóga

Senior jóga

Fitjóga

YinYang jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

WORKSHOPOK:

Kádár Zoltán jógaórája– Jógagyakorlás mindenkinek

összes workshop

Magánórák

JÓGA TÁBOROK

  OKTATÓINK

AKCIÓK

TEREMBÉRLÉS

  ÁLLÁSAJÁNLATAINK

  LINKEK

 

 

YIN alapfokú és jóga oktatói továbbképzés

Neudert Judittal

Haladó jógázók és végzett oktatók részére

 

 

 

Tavaszi időpont: 2019. május 11-12., május 25-26., június 8-9., június 22-23., + 1 nap vizsga: június 29.

 

A képzést vezeti: Neudert Judit

 

 

 

Mi is az a Yin Jóga?

 

A yin principium a nőiességet jelenti, ugyanakkor ez a yin jóga esetében nem azt jelenti, hogy csak nők végezhetik ezt a fajta jógát.  A yin jóga rendszerével a nőies energiákat aktiváljuk, melyek a passzivitás, befelé fordulás, befogadás, mozdulatlanság, kitartás, stabilitás, meditatív állapot, stb. A yin jóga hatására – mely során az ászanákat hosszabb ideig tartják ki és ezt kombinálják a kínai medicina meridián rendszerével - beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai. Ha nem megfelelő a yin és yang egyensúlya, gyakran az ízületek jelzik ezt elsőképpen.  Tehát a hosszabban kitartott pózok elsődleges célpontja az ízületek és nagyobb kötőszövetek lesznek, ahol ismét el kell indítanunk az energiák áramlását.

 

A Yin Jóga egy passzív jóga, amely kiegészítője lehet az aktív, dinamikus, hőt termelő Yang típusú jógának- Az elnevezés a kínai Yin-Yang kétpólusú szemléletből ered. A Yin, a női, passzív, tápláló, befogadó, hűsítő, stabil, lefelé áramló, földelő minőséget foglalja magába, míg a Yang a férfi, aktív, melegítő hatású, emelkedő, felfelé szálló, cselekvő minőséget, a valami felé törekvést jelenti. Ily módon meg tudunk különböztetni az ősi kínai filozófia alapján yang típusú és a yin típusú jógát is.

 

A Jóga oktatói képzésen megtanuljuk:

         a kínai meridián rendszer felépítését

         szervórát, mikor aktív és mikor passzív egy-egy szervünk, ilyenkor mi a leghatékonyabb

         a különbséget a yin és yang típusú jóga között

         különböző légzéseket

         mentális egészségünk és a yin jóga kapcsolatát értelmezni

         szervek és érzelmek kapcsolatát

         yin jóga pózok és azok hatásait a szervekre

         hogyan állíts össze egy órát

         milyen eszközöket használhatsz az órán

         hatékony befelé fordulás eszközeit: a meridiánokhoz tartozó mantrák

         egy óra összeállítása a kívánt cél elérésének tükrében

         tudatos életvitel (étkezés, gondolkodás)

 

Mit várhatsz a Yin jógától?

Elcsendesít, megtanít figyelni, kiegyensúlyozza az energiáidat, összekapcsol a középpontoddal, szervi tünetek, betegségek gyógyító eszköze lehet. Harmonizálja a túl aktív (pörgős elme), működésünket, egyensúlyba hozza a férfi-női minőségeket bennünk.

 

Milyen tudást szerzek a továbbképzés elvégzésével?

 

A képzés összesen 9 napos (8 nap + 1 vizsganap), amely elvégzésével képes leszel önállóan összeállítani egy yin gyakorlást (akár rövidet vagy hosszút) csoport számára, vagy egyéni terápia részeként. Képes leszel alternatívákat adni a különböző testi adottságokat, problémákat figyelembe véve, valamint képes leszel a yin gyakorláshoz szükséges elfogadó, gyógyító, tudatos, csendes jelenlétre is, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy létrehozd önmagad és mások számára is a légkört és teret, amelyben a yin jóga mély gyógyító ereje megnyilvánulhat. 

 

Végzett jógaoktatókat és haladó gyakorlókat is szeretettel várunk. Tanúsítványt csak 200 órás oktatóképzést végzett résztvevőknek és végzett gerincjóga oktatóknak tudunk adni, sikeres elméleti és gyakorlati vizsga és a teljes képzés elvégzése esetén.

 

Szeretettel várjuk erre a képzésre azon jógázóinkat, akik mélyebb bepillantást szeretnének kapni a yin jóga, ezáltal a taoista filozófia világába, de nem szeretnének jóga oktatókká válni. Ebben az esetben kevesebb óraszámban kapják ugyanazt a képzést, melyet a jóga oktatók is, módszertani képzést elhagyva. 
Ebben az esetben a képzés díja 70.000 Ft.

 

Indokolt esetben 1, max. 2 nap hiányzás megengedett.

 

Korai regisztrációs kedvezményes ár a tavaszi képzésre: a teljes összeget befizetve a képzés indulása előtte egy hónappal 127.000 Ft

Késői regisztrációs ár: befizetve a teljes összeget: 140.000 Ft

 

A képzés díja a „vizsga+gyakorló” napot is tartalmazza.

A fenti árak az Áfá-t tartalmazzák.

Jelentkezéskor 30.000 Ft helyfoglaló előleg befizetése szükséges.

Részletek a befizetésről: Kérjük, nézd át a részletes Általános szerződési és fizetési feltételeket!

 

Lemondási feltételek:

A lemondást minden esetben csak írásban lehet megtenni: az iroda@jogakozpont.hu címen. Minden lemondást visszaigazolunk email-ben.1. Ha a tanfolyamkezdés előtt több, mint 90 nappal történik a lemondás, a teljes befizetett összeg visszajár.2. Ha a tanfolyamkezdés előtt 30-89 nappal történik a lemondás, a részvételi díj 20%-a nem jár vissza.3. Ha a tanfolyamkezdés előtt 6-29 napon belül történik a lemondás, a befizetett részvételi díj 50%-a nem jár vissza.4. Ha a tanfolyamkezdés előtti 5 napon belül történik a lemondás, a befizetett részvételi díj 100%-a nem jár vissza.5. Ha a tanfolyam megkezdése után a résztvevő félbehagyja a tanfolyamot, a befizetett tandíj nem jár vissza, annak teljes összege a képzés szervezőjét illeti. Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a tanfolyamon, a befizetett részvételi díj 100%-a a szervezőt illeti.6. A befizetett díj nem vihető át másik tanfolyamra.

 

Jelentkezni, érdeklődni lehet:

ASRAM Iroda

+36-20-257-6443 vagy iroda@jogakozpont.hu

Jelentkezés az űrlap kitöltésével: ITT

 

Fizetési opciók:

-         átutalással

 

Számlaszámunk:

Yoga Room Kft. 16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)

(kérjük, a közleménybe írd bele „Yin jóga képzés”, és hogy kinek a nevére és címére írjuk a számlát – cég esetén cégnév+pontos székhely cím szükséges!)

 

A tanfolyam résztvevői limit: max 22 fő (befizetés sorrendjében tudjuk biztosítani a helyet)

A gyakorlatokról ingyenes jegyzetet biztosítunk minden résztvevőnek (pózok magyar nyelvű leírása)

 

Szálláslehetőség

A jógamatracon lévő itt alvás: 1500 ft/éj. Kérjük 1 nappal korábban jelezd a recepción, ha itt aludnál.

 

 

Szeretettel várunk!

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Neudert Judit

 

Egészen fiatal koromban találkoztam először a jógával. Modern táncokat tanultam Angelus Ivánnál és az első óra mindig bemelegítés volt. Évekkel később jöttem rá, hogy jógáztunk. Akkoriban ugyanis a jóga tiltott dolog volt. Joggal merül fel benned a kérdés miért. Ma kevés ember tudja mi is a jóga valójában. A jóga alkímia, átalakulás. Egy út a hihetetlen boldogság felé. Hogy ezt miért tiltották?

Évekkel később váltam hatha jóga oktatóvá mestereim Swami Sivananada és Visnudevanada által. Ennek már 8 éve. Indiai útjaim alatt meglátogattam a Sivananda Asramot Keralában, de igaz, ami igaz én nem az asram világra vagyok és voltam kíváncsi, hanem sokkal inkább a sokszínű Indiára, a mindennapjaikra és arra, hogy a jóga hogyan épül be az ő életükbe. Óráim alatt észrevettem, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki ne küszködne gerincproblémákkal és miután a jóga első szabálya: ne árts, úgy gondoltam, nagyobb tudásra kell szert tennem a gerincünket illetően. Ebben mesterem Bene Máté volt, akinél gerincterápiás jógát tanultam.

A jóga hozta magával életembe az ájurvédát, a kettő ugyanis kéz a kézben jár egymással. Így megtanultam ájurvédikusan masszírozni, mesterem Galambos Rózsa volt. India mellett Sri Lanka adott helyszínt számomra az ájurvédikus masszázs és életforma gyakorlására, illetve tanulmányozására.

Legújabb szerelmem a Yin jóga, amit szintén oktatok, melyet Balin tanultam.

Jógaoktatói óráimon ezen tudások és tapasztalások csokrát fogom átadni nektek. Mivel a Sivananda ág egy eléggé filozofikus vonal, a jógában a filozófiát én fogom tanítani.

Nagy lelkesedéssel és szeretettel várlak benneteket.

 

 

Visszajelzések a korábbi tanfolyamok résztvevőitől:

 

"Nekem a Yin jóga megnyugvást hoz, lelassulást a rohanó mindennapokban. Érdekes tapasztalat volt, hogy mielőtt elmentem a Yin oktatásra, úgy éreztem állandóan pörgök, nem bírom már. Aztán mikor az oktatáson sikerült elcsendesedni, lelassulni, ráébredtem, hogy nem azokkal a dolgokkal foglalkozom, amik igazán fontosak. Mikor elmélyedtem, akkor jöttek olyan gondolatok, amik sugalmazták, hogy NEKEM mi az igazán fontos. És az életem olyan területein, ahol hónapok óta el voltam akadva, pár hét alatt fordulat következett be, és megoldódtak. Simán, gyorsan, erőfeszítés nélkül. Csodálatosan egyszerűen.

 

A másik oldala a tanfolyamnak, hogy ráébresztett, az életben mennyire fontos az egyensúly. A Yin egy passzív gyakorlás, lassú, hosszan kitartott pózokkal. A gyakorlása során ébredtem rá, hogy mennyire fontos az aktív testmozgás is. Lehet az egy dinamikusabb jóga óra, vagy futás a friss levegőn, vagy bármi más, ami felviszi a pulzust. És utána jól esik a pihenés, az ellenpólus. Sokkal tudatosabban gyakorlom azóta a jógát. Köszönöm."

 

 

"Több mint 10 éve jógázom. akkor kezdtem el, amikor több szinten is összeomlott az életem. Akkor vágtam bele az oktatói képzésbe, amikor olyan mélyre kerültem, hogy egy kapaszkodót kerestem, ahhoz hogy megértsem, mi történik velem és miért. És, azóta, szorgalmasan, sőt mondhatni rigorózusan gyakoroltam. Éreztem már egy ideje, hogy ez nem mehet sokáig így, de a rutin nagy úr,és bár eljártam meditációs csoportba is nem igazán tudtam lelassítani magam. Amikor először találkoztam a yinnel, már akkor tudtam, hogy közünk lesz egymáshoz. De az igazi változást az okozta, amikor a tanfolyamodra elmentem.

Miket is érzek ? Hogy mintha haza érkeznék, igen önmagamba, és ez olyan végtelen megnyugvással és derűvel tölt el, ami nem csak a jógaszőnyeg négy sarkáig tart. Sokat gyakorlok most is, yint és yangot váltogatva de nem azért mert a kötelességtudat hajt, hanem mert vágyom rá, mint ahogy évekkel ezelőtt is. Változtatott rajtam, mint oktatón is. Kihívásról kihívásra hajtottam a jógásaim. Szerették az órákat mert nagyon változatosak és izgalmasak voltak csak néha majdnem belehaltak. Most lágyulok és lassulok és közben azt érzem, hogy tudatosabb vagyok és talán közelebb kerülök a jógának a lényegéhez, amire mindig is vágytam. Azt hiszem ezt adta és adja nekem a yin "

 

 

 

"Nagyon nagy lendületet adott az oktatói tanfolyamon való részvétel - igaz, hogy már ezt megelőzően is tartottam (óvatos, bátortalan) yin órákat :)), de a tanfolyamon elsajátított tudásanyag és szakértői háttér minőségileg és energetikailag is érzékelhető, pozitív változásokat hozott. 

Ami azonban még ennél is nagyon öröm, hogy a hozzánk járó jógik és jóginik - bár az elején csak óvatos kíváncsisággal nyitottak a yin jóga- gyakorlás irányába, - mostanára úgy tapasztalom, hogy a csodálatos pozitív hatásokkal találkozva nagy örömmel és kitartó rendszerességgel járnak az óráinkra. 

Jelenleg ott tartunk, hogy még egy YIN órát kellett beilleszteni az órarendbe, mert az utóbbi pár telt-házzal (20-21 fő) ment."

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

www.jogakozpont.hu