J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

yin1.gif

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

VINYASA FLOW JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMAFLOW&BABÁS

KISMAMA & BABÁS

THETAHEALING

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Jóga alaptanfolyam

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Yin jóga

Vinyasa flow jóga

Ashtanga jóga

Ashtanga flow jóga

Női jóga

Fitjóga

YinYang jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

Reggeli meditáció
Mindfulness meditáció

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

WORKSHOPOK:

 

Magánórák

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

Yin alapozó workshop

 

 

Időpont: 2019. február 23. szombat 15.00 - 18.00

Helyszín: Asram Pest

Oktató: Neudert Judit

Ár: 6000 Ft

 

 

A yin jóga a taoista filozófiának a legcsodálatosabb öngyógyító mozgásformája. 3 szinten fejti ki hatását: testi – lelki és szellemi szinten.  A yin jóga órákon is 3 szinten dolgozunk magunkon. 

Testi szinten egy mély fascia nyújtás történik, 3-5 percig kitartva egy pózt, mely által egy sokkal tartósabb és mélyebb nyújtást tudunk elérni, mint a yangosabb jógairányzatok esetében.  

Lelki szinten megvizsgáljuk, hogy az adott pózt kitartva, vajon milyen érzelmek jelennek meg bennünk, illetve, hogy az adott meridiánon dolgozva, vajon megjelenik-e bennünk az az érzelem, ami a meridiánhoz tartozik, és ha igen akkor az elakadás formájában van- e jelen, vagy gondtalanul áramlik tova a meridián-rendszerünkben. A yin jóga órákon nem a csakrákon hanem a taoista filozófiához tartozó meridián-rendszeren dolgozunk. Minden egyes meridiánhoz tartozik egy szerv is. Amikor a meridiánon dolgozunk, tulajdonképpen a hozzá tartozó szerven dolgozunk 3 szinten. Amennyiben sikerül mind a 3 szinten lazulást elérni és a blokkok, melyek lehetnek fizikai, lelki és szellemi szinten is, kioldódnak, létrejön a gyógyulás.  

Szellemi szinten tudatosítjuk a rég eltemetett sérelmeinket, melyek mint blokk és béklyó húznak vissza bennünket a fájdalom irányába. Ezeket a gondolatokat pozitív sankalpa mondatok ismételgetésével írjuk felül.

 

Amiben a yin jóga segít neked:

Fizikailag megfiatalodik a mozgásrendszered, ízületeid visszanyerik régi formájukat, érzelmi testekre kapsz rálátást, melyek már régóta szeretnének a felszínre törni tudatosabb leszel az érzelmeid területén,  a gondolataid területén és életed minden területén. Beindulnak a fizikai test öngyógyító folyamatai, jobb lesz a közérzeted a mindennapok során, tudatossá válhatsz az étkezésed tekintetében.

 

Amennyiben nyitott vagy ezekre a témákra és sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, úgy nagy szeretettel várlak a soron következő yin jóga workshopunkon.

 

 

Neudert Judit

 

Egészen fiatal koromban találkoztam először a jógával. Modern táncokat tanultam Angelus Ivánnál és az első óra mindig bemelegítés volt. Évekkel később jöttem rá, hogy jógáztunk. Akkoriban ugyanis a jóga tiltott dolog volt. Joggal merül fel benned a kérdés miért. Ma kevés ember tudja mi is a jóga valójában. A jóga alkímia, átalakulás. Egy út a hihetetlen boldogság felé. Hogy ezt miért tiltották?

Évekkel később váltam hatha jóga oktatóvá mestereim Swami Sivananadaés Visnudevanada által. Ennek már 8 éve. Indiai útjaim alatt meglátogattam a Sivananda Asramot Keralában, de igaz, ami igaz én nem az asram világra vagyok és voltam kíváncsi, hanem sokkal inkább a sokszínű Indiára, a mindennapjaikra és arra, hogy a jóga hogyan épül be az ő életükbe. Óráim alatt észrevettem, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki ne küszködne gerincproblémákkal és miután a jóga első szabálya: ne árts, úgy gondoltam, nagyobb tudásra kell szert tennem a gerincünket illetően. Ebben mesterem Bene Máté volt, akinél gerincterápiás jógát tanultam.

A jóga hozta magával életembe az ájurvédát, a kettő ugyanis kéz a kézben jár egymással. Így megtanultam ájurvédikusan masszírozni, mesterem Galambos Rózsa volt. India mellett Sri Lanka adott helyszínt számomra az ájurvédikus masszázs és életforma gyakorlására, illetve tanulmányozására.

Legújabb szerelmem a Yin jóga, amit szintén oktatok, melyet Balin tanultam.

Jógaoktatói óráimon ezen tudások és tapasztalások csokrát fogom átadni nektek. Mivel a Sivananda ág egy eléggé filozofikus vonal, a jógában a filozófiát én fogom tanítani.

Nagy lelkesedéssel és szeretettel várlak benneteket!

 

Jelentkezéskor 3000 Ft előleg befizetését kérjük átutalással.

Yoga Room Kft.
16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)

kérjük a közleménybe írd bele „Yin workshop”, és a nevedet, címedet – cég esetén cégnév+pontos székhely cím szükséges!)

 

Bejelentkezés: a recepció elérhetőségein: asram.pest@gmail.com vagy +36-20/257-6151

 

 

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő

www.jogakozpont.hu