J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

stars a4.jpg

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

VINYASA FLOW JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMAFLOW&BABÁS

KISMAMA & BABÁS

THETAHEALING

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Jóga alaptanfolyam

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Yin jóga

Vinyasa flow jóga

Ashtanga flow jóga

Női jóga

Senior jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcsimító jógagyakorlatok
Trance Dance- Transztánc

összes workshop

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

Relaxáló masszázs

Anticellulit kezelés

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

Térkép, útleírás

Impresszum

 

 

IYENGAR JÓGA WORKSHOP NŐKNEK

 

Időpont: 2017. dec. 9. szombat és 10. vasárnap 15:00-17:00

A programok külön-külön is látogathatók!

 

Helyszín: ASRAM Pest

Oktató: Prell Noémi

Ár: 3500 Ft vagy 2 bérletalkalom/ nap

 

   Az IYENGAR metódus -mint minden más jóga stílus- erősíti és rugalmasabbá teszi a testet. A módszer lényege, hogy gyakorlás közben nagy figyelmet fordítunk a részletekre, folyamatosan fejlesztve a figyelmet és a test-tudatot megtanulunk nagyon kifinomult módon fókuszálni.

 

  A két napos workshop alatt két olyan szekvenciát fogunk gyakorolni, amelyek - ellazítva a testet és elcsendesítve az elmét - átsegíthetnek a menstruációs ciklus legnehezebb napjain. Az első szekvencia a menstruációt megelőző napok kellemetlenségein segít átlendülni, enyhítve a premenstruációs szindrómát. A második gyakorlatsor pedig kifejezetten a menstruáció idejére ajánlott. A két nap folyamán olyan ászanákat gyakorlunk majd, melyek segítenek megőrizni az egészséget, egyensúlyban tartják a hormonrendszert, valamint ellazítják az izmokat, a belső szerveket és az idegrendszert.

 

 

1.nap - Jóga a menstruáció előtt (PMS)

 

        A menstruációt megelőző napok gyakran nagyobb kihívást jelentenek egy nő életében, mint maga a menstruáció. A Premenstruációs szindróma (PMS) egy nagyon tág fogalom: kb. 150 tünetet foglal magába és szinte minden nőt érint élete során. A leggyakoribb tünetei közé tartozik az irritáltság, szorongás, nyugtalanság, roszkedvűség, mélabú, szeszélyesség, feledékenység, felfújódás, fájdalom, depresszió, álmatlanság, pattanások, és a  migrén. A jóga sokat segíthet a tünetek enyhítésében vagy akár a megszüntetésükben is, ha a gyakorlásunkat a testünkben lefolyó rendszeres változásokhoz igazítjuk.

A nőknek szóló workshop első napján egy olyan gyakorlatsorral fogunk megismerkedni, amely a menstruáció előtt gyakorolva enyhíti a PMS tüneteit és hozzájárul az egészséges menstruációs ciklus kialakulásához.

A gyakorlatsor ászanái (jóga pózai) ellazítják az idegrendszert, egyensúlyban tartják a hormonrendszert, gondoskodnak a reproduktív szervek megfelelő vér- és oxigen-ellátásáról valamint erősítik az őket támogató izmokat. Pszichológiai szempontból stresszoldó hatásúak és egy olyan relaxált állapotot hoznak létre, amelyben a hypothalamusz hatékonyabban tudja szabályozni a hormonháztartást. Emellett időt és teret biztosítanak arra, hogy önmagunkba nézve figyeljünk a saját testünk jeleire és hatásosabban tudjunk együtt dolgozni azokkal a változásokkal, amik havi ciklusunk természetes velejárói. Így kiegyensúlyozottabban, teljesebben és boldogabban élhetjük meg a mindennapokat.

 

2. nap - Jóga a menstruáció alatt

 

       A menstruáció rendszeres kihívást jelent sok nő életében, ennek ellenére még mindig keveset beszélünk róla. Fontos hogy a jógamatracon is elismerjük és tiszteletben tartsuk a testünkben havonta lezajló változásokat. Ebben nyújt segítséget ez a workshop.

A workshop második napján egy olyan gyakorlatsorral fogunk megismerkedni, amelyet a menstruáció ideje alatt tudunk gyakorolni. Olyan gyakorlatokból áll, amelyek nemcsak abban segítenek, hogy megőrizzük egészségünket, hanem közvetlenül segítik a menstruáció folyamatát. Ezek az ászanák (jóga pózok) összhangban vannak a hormonális működéssel, ellazítják az izmokat, az idegeket (melyek gyakran túlfeszültek ilyenkor), valamint a lüktető belső szerveket.

A gyakorlatsor fizikailag kímélő jellegű, valamint enyhíti a menstruáció alatt gyakran jelentkező fizikai és mentális jellegű problémákat (fájdalom, feszültség, kimerültség stb).

Ha odafigyelünk testünk igényeire, elfogadjuk azokat, és ennek megfeleően alakítjuk a gyakorlásunkat, akkor sokkal hatásosabban tudunk együtt dolgozni azokkal a változásokkal, amik havi ciklusunk természetes velejárói. Így kiegyensúlyozottabban, teljesebben és boldogabban élhetjük a mindennapokat.

 

 

mimi.website.jpgPrell Noémi (Mimi) okleveles IYENGAR JÓGA oktató, amely a világ egyik legszigorúbb és legszínvonalasabb képzését jelenti. Diplomáját Londonban szerezte, ahol továbbra is folytatja tanulmányait tanára, Alaric Newcombe irányítása alatt.

 

"Hiszek a jóga transzformatív erejében, és abban, hogy a gyakorlás képes átsegíteni a mindennapokon még a legnehezebb pillatatokban is. A jóga arra tanít, hogy szeressük egymást, ami önmagunk megismerésésvel és szeretetével kezdődik. Megvilágítja az utat, és megmutatja, hogyan éljünk a testet és a szellemet egyensúlyban tartva."

 

Mimi tanítási stílusa precíz és könnyed, kreatív és intelligens. Óráit a csoportot alkotók egyéni igényeinek és képességének megfelelően alakítja.

 

 

The Iyengar Yoga Teacher certification mark is an internationally recognised sign of excellence, clarity and depth of understanding. Iyengar Yoga teachers are trained to the highest standard and commit to continuing development and education.

 

 

 

 

A jelentkezést követő 4 munkanapon belül várjuk 2000 Ft előleg befizetését!

 

Bejelentkezés szükséges a recepció elérhetőségein:
asram.pest@gmail.com
+36-31-785-6040

+36-1-615-5535

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő

www.jogakozpont.hu