J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

VINYASA FLOW JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMAFLOW&BABÁS

KISMAMA & BABÁS

THETAHEALING

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Jóga alaptanfolyam

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Yin jóga

Vinyasa flow jóga
Power jóga

Vinyasa krama

Ashtanga jóga

Ashtanga flow jóga

Női jóga

Senior jóga

Fitjóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

WORKSHOPOK:

 

Magánórák

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

Valentin napi páros gerincjóga jógakerékkel

 

 

Időpont: 2018. február 14. szerda 19:30-21:00

Helyszín: Asram Pest

Oktató: Marczinkó Ágnes

Ár: 2400 Ft vagy 1 bérletalkalom

 

„Az élet arra való, hogy éljük, a szeretet arra való, hogy adjuk.”

(Szvámi Ráma)

 

Régóta mondod a párodnak, hogy próbálja ki a jógát? Esténként a derekát vagy a vállát masszírozod, mert elfáradt a munkában? Valentin nap alkalmából itt az idő, hogy kedvesed teljesítse rég dédelgetett álmod!

 

A jógakerékkel végzett gerincgyakorlatok segítenek abban, hogy a hétköznapokban is türelmesebbek és kedvesebbek legyünk a másikkal. A közös gyakorlás jó lehetőség a bizalomépítésre, és nem utolsó sorban egy kellemesen eltöltött este feledhetetlen élményszerzésre!

 

 

 

 

Mi az a jógakerék?

A jógakerék egy forradalmian új eszköz, amely csökkenti a hát- és derékfájdalmakat. A tervezés célja az volt, hogy enyhítse a hátfájást és ellazítsa a feszültséggel teli izmokat. Az eszköz 13 cm széles, így tökéletesen illeszkedik a két lapockacsont közé és a gerinc melletti izmokat masszírozza.

 

Miért jó használni, milyen előnyei vannak, miben segíti a jógagyakorlást?

A jógakerék segít a mozgástartomány növelésében, növeli a hajlékonyságot, és segít a hát rehabilitációjában a mindennapi ülő munka mellett. Az eszköz azért kerék alakú, hogy segítse a háti-, és ágyéki szakasz feszültségoldását. A kerék követi a gerinc természetes görbületét, így javítja az egész napos rossztartásból eredő hibákat. A szélessége és átmérője illeszkedik a lapockák közé, és lehetővé teszi a mélyebb hátizmok átmozgatását. Minél jobban rá tudsz simulni a kerékre, annál erősebbé és hajlékonyabbá válnak a gerinc körüli izmok.

 

A jógakerék a legjobb barátod lehet a modern jógaeszközök közül. Ez a legújabb kiegészítő, amely segít a nyújtásban, kibillent az eddigi pózokból, fejleszti az egyensúlyodat és színt visz a gyakorlásodba. A jógakereket számtalan jógapózban lehet használni, amelyeket megnézhetsz az Instagram (@csillagsarok) csatornámon is. Összességében az jógakerék segít a hajlékonyságban, megnyitja a hátat, a csípőt, a mellkast és a vállakat.

 

A jógakerék előnyei:

  • Törzs és hasizom erősítés
  • Növeli a hajlékonyságot
  • Nehezebb jógapózok is kivitelezhetővé válnak
  • Fejleszti a testtudatot
  • Játékosság
  • Hátizmok feszültségoldása
  • Mély hátizmok átmasszírozása
  • Derék és hátfájdalmainak csökkentése és megszüntetése
  • napi 5 perces masszázs is elég a fájdalmak csökkentésére

 

 

Az oktatóról:

 

Marczinkó Ági

gerincjóga okató, gyerekjóga oktató és jógakerék oktató

"A spiritualitás nem jelenti valamiféle bizarr életstílus felvételét. A spiritualitás ismertetőjelei az egyszerűség, tisztaság, alázat és őszinteség." (Szvámi Ráma)

3-8 éves korom között balettozottam, ennek következtében hajlékony voltam, de nem erős, így általános és középiskolás koromban nem voltam túl jó testnevelés órákon. Az egyetem első évében valami különlegesre vágytam, így Szirma Zsuzsánál kezdtem el a jóga tanulását, amelyből igazi szerelem lett. Az első években még csak heti egyszer, majd a későbbiekben már minden nap gyakoroltam legalább fél órát. 2015 körül jött az új függőségem az astanga jóga, amelynek 1,5 évig hódoltam a Bandha Works jógaiskolában. Sajnos ezután egy komolyabb műtét következett az életembe és megállásra késztetett, az addigi heti 6 gyakorlást 6 hétre fel kellett adnom, és a testem is megváltozott. Szükségem volt a szünet után egy olyan eszközre, amely legalább a látszatát megadja annak ahol műtét előtt voltam, ez a jógakerék volt, amely a kezdő szinten megkönnyíti, később megnehezíti az egyes ászanákat. Ez vált most az szerelmemé, amelynek köszönhetően eljutottam a 2017.januárban a barcelonai 20 órás Dharma jógakerék oktatói képzésre, és online elvégeztem a Plexus Co. jógakerék oktatói tanfolyamot is.

Célom, hogy megosszam a tapasztalataimat, és kibillentsem az embereket a rutinná vált ászanákból, amelyekbe könnyen bele lehet kényelmesedni. Az óráim neked szólnak, ha szeretnél egy kicsit másként gondolkodni az jógáról, ha szeretnél kezdőként kényelmesen fejlődni, haladóként pedig megizzadni az óra végére.

 

Jelentkezés:

asram.pest@gmail.com vagy +36 1 615 5535 vagy +36 31 785 6040

Számlaszámunk:
Yoga Room Kft.   16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)
(
kérjük a közleménybe írd bele „valentin napi jógakerék” és hogy kinek a nevére írjuk a számlát – cég esetén cégnév+pontos székhely cím szükséges!)

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő

www.jogakozpont.hu