J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

ASRAM

 

JÓGA ÉS MEDITÁCIÓS KÖZPONT

 

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

YOGAWORKS – Vinyasa flow Yoga Alliance diplomával

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Hot jóga

Ashtanga jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

Himalájai Tradíció szerint:

Bevezetés a meditációba

Deeksha meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcsimító jógagyakorlatok
Trance Dance- Transztánc

összes workshop

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

Relaxáló masszázs

Anticellulit kezelés

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

Térkép, útleírás

Impresszum

 

DEEKSHA-MEDITÁCIÓ

 

Következő időpont: aug. 23. péntek 19:00 Buda

 

További időpontok: várhatóan szeptemberben

 

A foglalkozás ára: 2100 Ft.

Előzetes bejelentkezést kérünk!

 

A pénteki deeksha témája a BELSŐ ŐSZINTESÉG

 

"Az őszinteség lényege az, hogy felismerjük, elfogadjuk és kifejezzük hiteles belső valóságunkat; csak akkor beszélhetünk és viselkedhetünk őszintén embertársainkkal, ha őszinték vagyunk önmagunkhoz. A teljesség tekintetében az őszinteség azt jelenti, hogy az ellenkező irányba ható negatív impulzusok dacára is a magasabb rendű törvények szerint cselekszünk."

 

A deeksha-meditáció az általam ismert leghatékonyabb tudatosság-emelő módszer, amelyet tiszta szívből ajánlok a figyelmedbe. 

A programokon egy igen erőteljes energia átadása történik a fej finom érintésével, amelynek jótékony hatását különböző meditációs technikákkal, légző- és csakratisztító gyakorlatokkal erősítjük.

 

A deekshát (avagy az egység áldását) én egyszerűen csak BOLDOGSÁG ENERGIÁnak nevezem, mert hatására spontán, ok nélküli szeret, öröm és belső béke árasztja el a szívünket, hiszen a deeksha  nem kevesebb, mint a felsőbb szeretet-intelligencia közvetlen átadása, annak a mindenható és teremtő erőnek a megtapasztalása, aminek segítségével kivirágzik a szív és fejlődik a tudatosság.

A deeskha-energiával való rendszeres munka erőtejes átalakulást eredményez az életünkben, a történések értelmezésében, az érzékelésben. Láttatni engedi az élet valós összegfüggéseit, a „miért”-eket és a „hogyan”-okat, a dolgokat tisztán, torzításmentesen érzékeljük. Megszabadít az elme kreálta útvesztőktől, megszünteti az ismétlődő, negatív viselkedésmintákat, feloldja a traumákat, melyek energetikai és sejtszinten eltárolódtak, így elősegíti a mély érzelmi és fizikai gyógyulást. Hatására megszűnik az elkülönültség érzete, és megtörténik az egység megtapasztalása. A deeksha legcsodálatosabb adománya pedig az, hogy elvisz minket a magasabb, felébredett tudatállapot folyamatos tapasztalásának állapotába, ahol minden személyes szenvedés megszűnik.

 

 

Öszefoglalva a deksha hatását:

A deeksha megnyitja a tudatosság kapuit.

A deeksha felébreszti az intelligenciát:
* Növeli az emlékezőképességet
* Javítja a tanulási képességet
* Könnyen alfa tudatállapotba visz
* Javítja és összehangolja az agyféltekék működését

A deeksha szeretetet hoz a kapcsolatokba:
* Meggyógyítja a lélek sérüléseit
* Segít megtapasztalni a másik embert
* Felébreszti az együttérzést
* Gyengédséggel tölt el
* Megnöveli a figyelem és a befogadás képességét
* Megértést, elfogadást hoz a kapcsolatokba
* Megtanít a megbocsátásra

A deeksha feltölt életerővel, vitalitással:
* Az elme gyógyításával gyógyítja a testet
* Javítja az anyagcserét
*
Ellazítja a testet
* Segít abban, hogy elfogadjuk, megbecsüljük és szeressük önmagunkat

 

.

 

Oktató: Nemes Mariann

alternatív mozgás és masszázs terapeuta, deeksha adó

 

Bemutatkozás:

India iránti érdeklődésem, majd rajongásom hatására lettem természetgyógyász.

Úgy kezdődött, hogy több évtizedes „multis” stressz-karrier után úgy döntöttem, kilépek a „civilizált” világból, mert nem akarok tovább sok pénzért boldogtalan lenni, önmagamat és személyes kapcsolataimat teljesen elveszíteni. Elmentem hát szerencsét próbálni, mint a legkisebb királyfi, és meg sem álltam Indiáig, hogy régóta dédelgetett álmomat megvalósítsam, és autentikus környezetben tanuljam meg az ájurvéda alapjait ott, ahol az gyökerezik, Keralában. Első indiai utamról teljesen más emberként, alapfokú ájurvéda terapeuta végzettséggel tértem haza.

 

Ezen a képzésen ismertem meg azokat a stresszoldó, relaxáló és méregtelenítő ájurvédikus masszázsokat, testkezeléseket, valamint az alkat szerinti táplálkozás és életmód alapjait, amelyeket azóta is alkalmazok.

Hazaérkezésem után még intenzívebben vetettem bele magam a természetgyógyászat tanulmányozásába, kineziológiával, akupresszúrával, Kriston-tornával, jógával, chi kunggal, tai chival, különböző meditációs technikákkal foglalkoztam, majd elvégeztem az alternatív mozgás és masszázs terápia szakképzést, ennek kapcsán kínai akupresszúrás masszázsból tettem sikeres vizsgát. Ezt a technikát általános energetizáló masszázsként, illetve nyaki - és vállfájdalmak, valamint nőgyógyászati problémák kezelésére különösen hatékonyan alkalmazom.   

 

Következő, észak-indiai utamon a nagy keleti természetgyógyászati iskolák közül a hagyományos tibeti gyógyászatot tanulmányoztam a Dalai Lama által alapított intézetben, tibeti orvosok tanítványaként, illetve ismerkedtem a buddhizmus tanításaival. Innen származik az a tudás, amely feljogosít a tibeti gyógynövényes-olajos masszázs alkalmazására.

 

A deekshával két indiai utazásom között találkoztam először, és már az első találkozás meghatározó és mély nyomott hagyott bennem. Ennek a csodálatos szeretet-áldásnak köszönhetem kiegyensúlyozottságomat, azt a lelki békét és szeretetteljes magabiztosságot, amely életem minden területén szabaddá tesz. 2012. januárjában deeksha-adó lettem, hogy megajándékozhassak másokat is a boldogság lehetőségével.  

 

A természetgyógyászati tanulmányok, a meditációs tapasztalatok, a jóga, a deeksha-energia, a pránagyógyítás, az indiai és tibeti kultúrákkal való találkozás közben szerzett élmények, a kis és nagy tanítók bölcsességei és tanításai vezetnek utamon valódi önmagam és a boldogság felé. Ezekből a tapasztalatokból és tanításokból szeretnék átadni egy kis szeletkét masszázsaimon és a deekshán keresztül mindenkinek, aki megtisztel érdeklődésével.   

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

1136 Bp. Tátra u. 5/B. 30-as kapucsengő

www.jogakozpont.hu