J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

ASRAM

 

JÓGA ÉS MEDITÁCIÓS KÖZPONT

  BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Női jóga

Senior jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcjóga

REIKI

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

Térkép, útleírás

ImpresszumSZEMJÓGA – SZEMTRÉNING TANFOLYAM

 

2013. nov. 23. szombat 10: 00-15: 00, Buda

 

Nézd meg a szemjóga / szemtorna Videókat!

 

         Szeretnél Te is élesebben látni? Akkor ez a Te tanfolyamod!

 

Statisztikai adatok szerint, szabadidőnkben egyre több időt töltünk tévézéssel, és számítógépek monitorai előtt.  Ehhez járul még, hogy számos munkahelyen számítógéppel dolgozunk, szemünket napról napra tartós megterhelésnek tesszük ki, így nem csoda, ha esténként égő, fáradt szempanaszunk van, fejünk, szemüregünk fájdalmassá válik.

 

Ha naponta több órán keresztül viszonylag kicsi, mozdulatlan felületre irányítjuk tekintetünket, akkor szemizmainkat szinte statikus és feszült helyzetbe kényszerítjük, ami idővel előidézheti látásunk romlását.

 

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, zaklatott életünkben a stressz kártékony hatását. Erős negatív érzelmek átélésekor, legyen az, félelem, düh, idegesség, mély bánat, gyász, a látás szinte azonnal romlik, még akkor is, ha egyébként jó a látásunk. Ha a jelenség többször ismétlődik, illetve tartóssá válik, a látásgyengülés maradandóvá válhat.

 

A szem, testünk része, ereken, idegeken, izmokon keresztül kapcsolatban van testünk valamennyi részével. Így a testünkben keletkező változások befolyásolják látásunkat, de a folyamat visszaható, hiszen szemünk romlása hatással van testünkre is, ugyanis a látásproblémákat gyakran bizonyos izommerevségek kísérik. Feszültségek figyelhetők meg a felsőtesten a homlok, állkapocs, nyak, váll, de egy erősen rövidlátó egyénnél még a lábszárak területén is. Tapasztalataink szerint, testlazító gyakorlatokkal kombinált látásgyakorlatok hatékonyabb eredményhez vezetnek. A teljesebb légzés, a helyes táplálkozás, szervezetünk méregtelenítése egész testünket, fizikai állapotunkat és így látásunkat is kedvezően befolyásolja.

 

A szemtréning tehát egy komplex módszer, melyet szemjóga tanfolyamokon sajátíthatnak el az érdeklődők, látásélességük megőrzésére, illetve annak javítására.

 

A kínai, indiai és tibeti tradícióra épülő természetes gyógymódok, szemgyakorlatok alapjául szolgálnak a ma hivatalosan elfogadott szemtréningnek. Ez a látásfejlesztésnek szelíd, öngyógyító módszere, mely alternatívát nyújthat a szemüveg mellé.

 

A tapasztalatok és statisztikai felmérések alapján elmondhatjuk, hogy a tréningezett szem olyan, mint az edzett test. Megnő az alkalmazkodó képessége és rugalmasabbá válik. A miniatűr szemizmok edzése éppen olyan hatékony, mint a szervezet nagy izmainak erősítése. A stressz, a megerőltetés és egyéb folyamatok káros hatása jelentősen csökkenthető, illetve kiküszöbölhető.

 

Az eredményesség főként a gyakorlatokat végző személy kitartásán és rendszerességén múlik. Könnyen elsajátítható, egyszerű gyakorlatok segítik látásunk javítását, viszont a napi terhek, a megszokásaink hajlamosítanak bennünket, hogy néhány nap után elódázzuk a gyakorlatok végzését, ezért ajánlatos egy szemtréning-szemjóga tanfolyam elvégzése után csoportos gyakorlatokon részt venni, ahol hetente kétszer- háromszor, szakember vezetésével a célzott gyakorlatok a tünetek oldására és megszüntetésére irányulnak, és ahol hasonló problémákkal küzdő társainkkal megbeszélhetjük gondjainkat, eredményeinket.

 

Javasolt: fáradt, túlerőltetett szemekre, rövidlátásra, távollátásra

 

Ellenjavallatok: retinaleválás, zöldhályog, és egyéb komoly szemproblémák esetén kérjük előzetesen egyeztess az oktatóval, hogy a csoportos tréning ajánlott-e, vagy csak egyéni terápia javasolt.

 

A gyakorlatokat kérjük szemüveg és kontaktlencse nélkül végezd.

 

Hétvégi szemjóga tanfolyam:

Részletesen megtanuljuk a szemgyakorlatokat és a szemmasszázst, és elméletben is részletesen áttekintjük a szem helyes működését, illetve működési zavarait, és hogy miképpen korrigálhatjuk e módszerrel látási problémáinkat.


Vezeti: Bozsó Zsuzsa, természetgyógyász, szemtréner

1 x 5 h, Részvételi díj: 8.000,-

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.    Tel: 0620-552-6564    e-mail: info@jogakozpont.hu

www.jogakozpont.hu