J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

 

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Jóga alaptanfolyam

Astanga jóga

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Trance dance-transztánc

Arcjóga

Kontakt jóga / acro jóga

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

Gyógymasszázs

Bemelegítő

MA-URI

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

 

MOZGÁSFEJLESZTŐ BABÁS JÓGA OKTATÓKÉPZÉS

Kuti Judit Ágnessel és Csíki Mariannal

 - végzett oktatók részére -

 

 

6 nap +vizsga

 

Időpont:
2019. április 26-27-28-29-30. május 1. + létszámtól függően plusz 1 vizsganap

2019. augusztus 10-15. + létszámtól függően plusz 1 vizsganap

 

KISMAMAFLOW OKTATÓKÉPZÉS

mariann kismama.jpg

 

Miben különleges a képzés?

Az oktatói tanfolyam több éves gyakorlat és sokirányú tanulás válogatott, könnyen hasznosítható esszenciája. Vettük a bátorságot, hogy kissé meg is reformáljuk a baba-mama jógaoktatást. Célunk a tudatos mozgásfejlesztés módszereinek alkalmazása, és e személetmód mind szélesebb körű megismertetése. Oktatói munkánkban naponta tapasztaljuk, hogy miközben egyre nagyobb az igény a fejlesztő foglalkozásokra, az anyukák csak nagyon ritkán rendelkeznek a megfelelő ismeretekkel és rálátással. Módszertanunk ezért azokat a jógamozdulatokat részesíti előnyben, amelyek együtt fejlesztik a mama és a baba mozgását, reflexeit, koncentrációs és tanulási képességeit. Emellett bővíti az anyukák ismereteit és formálja szemléletüket is.

 

A képzés hat napos. Didaktikai felépítése a folyamatos elméleti tudás a gyakorlatba való beillesztését célozza, ennek megfelelően a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll.

Kiknek ajánljuk?

Olyan jógaoktatóknak, konduktoroknak, védőnőknek, stb. akik meglévő tudásuk mellé a mozgásfejlesztő baba-mama képesítést is szeretnék megszerezni. A képzésen feltételezünk egy alapvető tudást a jógáról általában, az ászanákról, az anatómiáról, és feltételezzük, hogy van némi gyakorlatod a tanításban. Így a legjobb, ha van felnőtt jógaoktató, kismama- vagy gyermekjóga oktatói végzettséged. Ha nincs, írj nekünk és egyedi elbírálás alapján döntünk a felvételedről.

Erre leszel képes, ha elvégzed a tanfolyamot

·         Tudatosan felépíthetsz és tarthatsz fejlesztésre fókuszáló babás jóga órákat. A gyakorlatokhoz rengeteg dalt, mondókát, játékot is mutatunk. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanítási gyakorlatokra, hogy magabiztosan, rutinosabban állhass ki az anyukák elé.

·         Megismered a részletes, komplex, baba-mozgásfejlődési skálát, elemeit, eltérési lehetőségeit, és a legfontosabb csecsemőkori reflexeket. Mutatunk neked háromféle babamasszázst is. Megismered a császárral született babák speciális igényeit, és képes leszel fejlődésüket masszázzsal és gyakorlatokkal segíteni.

·         Megtanulod az édesanya speciális igénybevételéhez, regenerálódásához igazított gyakorlatokat, rövid sorozatokat. Egyszerűbb szoptatási, alvási, altatási nehézségekre is tanácsot tudsz majd adni.

·         Felismered, ha egy kisbabának egyéni fejlesztésre van szüksége. Képes leszel egyszerű fejlesztő gyakorlatokat megtanítani, és szakemberhez irányítani, akit szükséges. Megtanulod, hogy hogyan kommunikáld az édesanya felé, ha észreveszed, hogy gyermeke fejlesztésre szorul.

·         Megismered a különböző fejlesztő eszközöket és azok használatát, és hogyan építsd ezeket az órádba.

·         Érteni fogod, hogy mi a különbség a kis- és a nagybabás foglalkozás között, és miért fontos, hogy különválasszuk ezeket.

A képzés sikeres elvégzésének feltételei

Teljes részvétel a képzésen. Váratlan események (betegség, baleset stb.) esetén maximum 2 napot hiányozhatsz a képzésről, ez esetben magánórák keretében be kell pótolnod a mulasztást. Ennek díja 13.000,- Ft /90 perc.

Hospitálás. Legalább 6 babás (kis és nagy) jóga foglakozás látogatása (Az Asram Jógaközpontban 30% kedvezményt biztosítunk, amelyet az előleg befizetése után, a képzést megelőző hónaptól tudsz igénybe venni. Természetesen lehet hospitálni más jógastúdióban, vidéken is)

Írásbeli vizsga a képzés végén. A minimum követelmény 80%.

Saját foglalkozás. Egy 60/75 perces kis és nagy babás óra vázlatának önálló elkészítése. Legalább egy teljes, 60 perces, „baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel” óra önálló tanítása, saját óraterv alapján.

Képesítés

A képzés „Baba-mama jóga mozgásfejlesztéssel” oktatói oklevelet ad. Fontos: a tanfolyam nem ad sem konduktori, sem mozgásfejlesztő terapeuta végzettséget!

Oktatók

A képzés vezető tanára: Kuti Judit Ágnes – mozgásfejlesztő baba-mama jógaoktató

A képzés kiegészítő tanára: Csíki Mariann – mozgásfejlesztő gyermekjóga oktató

 

Szeretettel várunk a képzésre, ha érzed magadban a kitartást, türelmet és felelősségérzetet, hogy vezess

·         kisbaba-mama, azaz 6-8 hetes kortól helyváltoztató (kb. 6-8 hónapos) korig, illetve

·         nagybaba-mama, azaz már kúszó-mászó, tipegő, ugráló (2 évesig)

foglalkozásokat

 

 

Képzés díja:

 

A/ Korai regisztráció: legkésőbb 45 nappal a kezdés előtt befizetve a teljes összeget 82.500 Ft – (1. részlet jelentkezéskor 40.000 Ft)

 

B/ Késői regisztráció: legkésőbb tanfolyamkezdésig befizetve a teljes összeget 92.500 Ft 
(1. részlet jelentkezéskor 40.000 Ft)

 

 

Számlaszámunk:
Yoga Room Kft.
16200223-10041156-00000000 (Magnet Bank)

Kérjük az utalás Közlemény rovatába írd bele, hogy „mozgásfejlesztő babás képzés”, a neved, címed vagy a cég nevét és címét, ha más névre kérnéd a számlát.

 

Jelentkezni, érdeklődni lehet:
email: iroda@jogakozpont.hu

tel: 06 1/615-3905 vagy +36 20 257 6443

 

Jelentkezés áprilisi képzésre >>

 

Jelentkezés augusztusi képzésre >>  

 

Általános szerződési és fizetési feltételek itt!

 

Hospitáló lap itt!

 

Bemutatkozás

Kuti Judit Ágnes

- mozgásfejlesztő gyermekjóga, mozgásfejlesztő baba-mama jóga, dinamikus kismama jóga flow, vinyasa flow jógaoktató

 

Számomra a jóga ajándék. Ha jógázom, akkor pihenek, feltöltődöm, jól érzem magam és utána minden könnyebbé válik… még én is! :-)

 

Először 2005-ben találkoztam vele, amikor az Egyesült Államokban éltem au pair-ként. Egy indiai nagypapa tanított meg az első ászanákra. Később, már hazatérve, a várandósságom idején, 2010-ben a kismama-jóga ajándékozott meg az elmélyült befelé fordulás és a magzatommal való kapcsolat élményével. Önbizalmat, erőt és hitet adott a nagy kaland előtt. Kislányunk születése után a baba-mama jóga csodálatos világa ajándékozott meg mindannyiunkat. Végül 2013-tól az ASRAM Stúdióban találtam meg azt a jógaközösséget, ahol azóta is rendszeresen gyakorlok és fejlődöm.

Itt végeztem el a gyermekjóga-oktatói tanfolyamot Csíki Mariannál, ami után egyértelműen világossá vált, hogy a gyermekekkel való foglalkozás az én utam. Ezt bővítettem mozgásfejlesztő gyermekjóga oktatói és dinamikus kismamajóga flow végzettséggel 2016-ban, hogy kerek egész legyen ez az ajándék az életemben. 2017-ben pedig a 200 órás felnőtt vinyasza flow oklevelemet is begyűjthettem.

 

Oktatóként és anyaként is azt látom, hogy zajos, sokszor zavaros világunkban mind a baba-, mind a gyermekjóga fantasztikus ajándék gyermekeinknek. Számukra ez "csak" egy mesés-játékos foglalkozás, mégis remek hatással van a mindennapi életükre. A mozgásfejlesztés mellett pozitívan hat az érzelmeikre, így családi és óvodai-iskolai kapcsolataikra is; önbizalmat, nyugalmat és egyensúlyt biztosít számukra, és segít a feszültségek feloldásában is.

 

Személyesen tapasztalom, hogy a jóga kedvező hatásai elkísérnek és segítenek átlendülni a nehezebb hétköznapokon is. Azért lettem jógaoktató, mert szeretném átadni ezt az ajándékot minél több gyermeknek, édesanyáknak babáikkal együtt, hogy az életet mindinkább harmonikusan, vidáman és kiegyensúlyozottan élhessék meg.

 

2018-ban elindítom Csíki Mariannal mozgásfejlesztő babásjóga oktató képzésemet. Célom, hogy minél több olyan oktató kerüljön körforgásba, akik értő figyelemmel kísérhetik, segíthetik az anyukákat és babáikat az úton.

Facebook: jutkajoga illetve

babás jóga mozgásfejlesztéssel

 

 

Horváthné Csíki Mariann

- baba-mama, kismama, gyermek és vinyasza flow jógaoktató

 

csiki mariann kismamás.jpgFő szakterületem a gyermekjóga oktatás. A magánéletben óvónőként és mozgásfejlesztőként is dolgozom. Tanulmányaim során, Varga Judit vinyasza flow 200 órás képzése óriási hatással volt rám, így nagy megtiszteltetés ért, amikor felmerült az a lehetőség, hogy együtt oktassuk a jóga oktatókat kismama és babás jógaoktatásra. Két várandóságom alatt, teljesen különböző tapasztalatokat szereztem, amelyek megélésében nagymértékben segítségemre volt a kismama flow jóga. Aktívabb személyiség révén, számomra fontos volt, hogy a kismama jóga órák is – betartva a szükséges „szabályokat” – dinamikusak ugyanakkor harmonikusak legyenek. Továbbá vallom és hiszem, hogy a pocaklakó egészséges születéséhez, majd óvodai és iskolai életéhez is elengedhetetlen a kismama mozgásfejlesztése.

 

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564

www.jogakozpont.hu