J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

beach

 

 
BUDA-PEST SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

YOGAWORKS – Vinyasa flow Yoga Alliance diplomával

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcjóga

REIKI

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

OKTATÓINK, KÖZREMŰKÖDŐINK:

 

nori12

 

Dévényi Nóra,

jógaközpont vezető, alapító

Közgazdász, rekreációs sportoktató,

Hatha jóga oktató, kismamajóga, babás jóga és gyermekjóga oktató, női jóga oktató

Hahota jóga vezető

 

Gyermekkorom óta foglalkoztatnak a nyugati és keleti vallások összefüggései, valamint a pozitív gondolkodás teremtő ereje. Az út első lépéseként végeztem el az Agykontroll tanfolyamot, a módszer segítségével sok apró sikerem volt, nagyszerű kezdet volt az önismeret rögös útján. 2000-ben kezdtem jógázni Böde István jógaoktatónál.

Azóta elkötelezett híve vagyok a jógának, saját bőrömön tapasztalom nap mint nap jótékony hatásait, fiatal fejjel lumbágóból is sikerült kigyógyulnom 1-2 nap alatt a jóga segítségével és Yesudian „Sport és Jóga” című könyvének gyakorlataival. Alapvégzettségem közgazdász, 1997 óta a gazdasági életben tevékenykedtem személyügyi, marketing és értékesítési területen.

Sok feladat- és tevékenységi kört kipróbáltam, de tudtam: valami hiányzik: hogy azzal foglalkozzak, ami valójában legbelül tényleg érdekel: a jógával, egészséges életmóddal, keleti filozófiákkal, önismerettel, és mindezt integratív módon, nem elkötelezve magam egyetlen irányzatnak sem. A központ ötlete 2004 nyarán egy álmatlan éjszakán született villanásszerűen szinte a „semmiből”, a megvalósítás lehetősége 2005-ben jött el. 2006-ban a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében rekreációs sportoktató lettem, illetve Domján Ferenc jóganevetés képzőjén végeztem (Laughter Yoga). 2007-ben végeztem a Magyar Jóga Társaság 2 éves jógaoktatói képzésén Selmeci Csongor és Kádár Zoltán vezetésével. 2007. januárban végeztem el az International Wellness Institute kismama jóga oktató képzését, majd babás jógát tanultam. Az ASRAM Jógaközpont első gyermekjóga oktatói képzésén elsajátítottam a gyermekjóga oktatását.

 

Célom, hogy a jógaközpont egyre magasabb színvonalú órákat tartson, kitűnő tanárok vezetésével. Remélem, sokan lelik örömüket a jógaközpontban, lesznek fittebbek, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, találnak új barátokat és teszik népesebbé a magyar jógázók táborát. Ezen munkálkodom.

Mottóm: Valósítsd meg álmaid, keresd meg azt, amire legbelül igazán vágysz és kezdd el ma: ha hiszel magadban csak sikert arathatsz! Ne halogasd az életben a fontos döntések meghozatalát: foglalkozz azzal, ami tényleg érdekel, mert így jön egyenesbe az életed!

 

 

melinda_2010

Székesvári M. Melinda

 

Sportoktató, Hatha és Gerincjóga oktató

 


Olvasd el Melindával készült interjúnkat itt!

 

 

Varga Judit

Vinyasa flow jóga, vinyasa flow oktatói továbbképzés vezetője, dinamikus kismama jóga

(E-RYT 500, RPYT, YACEP)

 

“A jógázás művészete szerintem abban rejlik, hogy pontosan annyi erőfeszítést tegyél, amennyire szükség van. Ne többet, és ne elégedj meg kevesebbel. Hiszek a kihívások erejében, és abban, hogy erőfeszítés nélkül nincs változás. Azt is tudom viszont, hogy ha nem tudod jól érezni magad jógázás közben, hamar fel fogod adni. Ezért minden órán arra törekszem, hogy mindenkinek legyen kihívás is, és sikerélmény is, és mindenki otthon tudja érezni magát a jógaszőnyegén. 

2000-ben kezdtem jógát gyakorolni, először Hatha és Iyengar stílusokban. Az első jógaoktató képzésemet Mexikóban végeztem 2009-ben, a nagyszerű holland tanárnő, Ellen de Jonge iskolájában (Yoga By The Way). A másodikat 2011-ben Budapesten, az amerikai YogaWorks iskola képzésén, Catherine Munroe vezetésével. Mindkettő Vinyasa Flow jógastílust oktatott. Nagy hatással volt még rám a Jivamukti jógaiskola, Seane Corn, Shiva Rea és Simon Borg-Olivier. 2012 januártól - 2013 áprilisig Balin éltem és vezettem a sziget egyik legnagyobb jógastúdióját (Power Of Now Oasis), ahol az amerikai Yoga Alliance által regisztrált 200 órás oktatóképzéseket is tartottam a világ minden tájáról érkező jelölteknek. Végeztem kismamajóga oktatóképzést Kotroczó Anikónál, gyerekjógát Csíki Mariannál, és 300 órás hatha oktatóképzést Bálint Jánosnál. Jelenleg az amerikai Yoga Alliance E-RYT 500 (Experienced Registered Yoga Teacher at the 500 hr level), RPYT (Registered Prenatal Yoga Teacher) és YACEP (Yoga Alliance Continued Education Provider) fokozataival rendelkezem és az Asram Jógaközpontban tartok Yoga Alliance oklevelet adó 200 órás, 300 órás és kismamajóga flow (RPYT) oktatóképzéseket, valamint workshopokat és rendszeres órákat. Magyarországon, Balin és Mallorcán több oktatói továbbképzést, jóga elvonulást és workshopot tartottam és tartok folyamatosan.”

 

 

 

zoli_min

 

 

Kádár Zoltán,

 jógaoktató, az ASRAM Jógaoktató képzés vezetője

 

Kádár Zoltán közel 17 éve oktat jógát. Az ASRAM Jógaközpont oktatóképzésének tanára. 21 év óta folyamatosan gyakorol, és világhírű jógaiskoláknál képzi magát.

 

Kb. 200 jóga gyakorlót oktat. Jógaoktatók képzésében és továbbképzésében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. A jóga elméletével és gyakorlatával kapcsolatos tanításai könnyen érthetőek és alkalmazhatóak. A bonyolult filozófiai összefüggéseket is egyszerűen, életszerűen és humorosan tudja megvilágítani. Rendszeres órákat Szombathelyen és Kőszegen tart.

 

 

csiki mariann.jpg

 

Csíki Mariann,

Gyermekjóga oktató, óvodapedagógus, a Gyermekjóga oktatóképzés vezetője

 

http://www.jogakozpont.hu/joga/gyermekjoga.html

Tinédzser korom óta jógázom. Egy nyári jógatábor alkalmával, kihasználva a gyermeki nyitottságot, spontán játszani kezdtem egy kisebb focicsapatnyi gyermekkel „jóga módra”. Számukra nem volt lényeges az, hogy a fogócskát, a mesét jóga elemekkel tarkítottam, ők csak egyszerűen jól érezték magukat. Életkori sajátosságuknak megfelelően „csak játszottak”. Az az öröm, melyet az arcukon fedeztem fel, számomra olaj volt a tűzre. Olyan mértékben elevenedtek meg bennem az ősi jógagyakorlatok, hogy pillanatok alatt le tudtam fordítani azokat a gyermek nyelvére. Ez az átkonvertálás annak köszönhető, hogy ott „megszűntem” felnőtt fejjel gondolkozni, átadtam magam a gyermeki világnak. Ekkor figyeltem fel a gyermek és a jóga kapcsolatrendszerének csodálatosan mély tárházára, amelyet egy szóval lehet kifejezni: GYERMEKJÓGA.

 

 

 

safran_ildi

 

 

 

 

 

Sáfrán Ildikó

Kismama jóga oktató, babás jóga oktató

 

Amikor 2004-ben, az ETI (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) vizsgájához kapcsolódó életmód táborban megismerkedtem a jógával, tudtam, hogy megtaláltam azt, amit addig kerestem.  Az oktató – későbbi Mesterem – órája, kisugárzása rabul ejtett és ekkor kezdtem a jógát gyakorolni. Pár hónapon belül már az elméletét, filozófiáját is tanultam, és 1 év múlva már órákat tartottam. Célom az, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a csodálatos életformát.

2007-ben az IWI (Nemzetközi Wellness Intézet) szervezésében elvégeztem a kismama és babás jóga oktató képzést is.  A kismama jóga a szívem csücske. Nagyon szeretem segíteni a mamákat életük ezen gyönyörű időszakában, hogy az a bölcsesség, ami bennünk, nőkben ösztönösen jelen van, felszínre kerülhessen és ennek segítségével harmonikus 9 hónapot élhessenek meg, és boldogan, egészségesen várhassák babájuk világra jöttét.

 

 

 

 

Bence Bernadett,

Testnevelő tanár, Kriston Intim Torna® tréner, Callanetics® oktató.

 

2000-ben végeztem testnevelő tanári szakon az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán Egerben. Elhelyezkedtem pedagógusként és egy idő után kerestem tovább az utam, mi az, ami kapcsolódik az érdeklődési körömhöz, a tevékenységemhez, ami az egészséggel és a testtel foglalkozik. 2005-ben találkoztam a Kriston Intim Tornával®, ami azóta is az életem egy fontos része és adom tovább nagy örömmel a módszert tanfolyamok keretében. Ezek után már tudatosan olyan testmozgást kerestem, ami intenzíven megdolgoztatja a testet, mégis kíméli a belső szerveket. Így lett belőlem először lelkes Callanetics® tornára járó, majd Callanetics® oktató.

 

Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné megismerni alteste rejtett izmait, elsajátítani a gáti izmok tornáját és egy olyan életvezetési módot, ami védelmet ad a kismedencei szervek számára.

 

 

 

 

Bertalan Beáta

pszichológus, hatha jóga és gyerekjóga oktató

 

Pszichológus és pszichológia szakos tanárként végeztem az ELTE-n, 2008-ban. Több éve foglalkozom gyerekekkel, mint pszichológus és gyermekjóga oktató, 8 éve tartok jógaórákat, iskolásoknak és tiniknek.

Mély elköteleződéssel vagyok a gyermekek iránt, jólétük és boldogságuk szempontjából.

Az utóbbi évben már rendszeresen tartottam jógaórákat felnőtteknek és nyugdíjasoknak is, akiknek a lelkesedése és elköteleződése nagy örömöt és inspirációt jelent.

 

Összességében 16 éve gyakorlom a jóga különböző formáit.

2007–ben jártam először Indiában, a jóga hazájában. Összesen eddig háromszor volt alkalmam eltölteni egy-egy hónapot az indiai Satyananda Yoga ashramban, ahol megtapasztalhattam a jógikus életformát, találkoztam az indiai kultúrával, és utazásom során meglátogattam a világ első jógaegyetemét, a Bihar School of Yoga-t. Itt találkoztam Indiában élő Mesteremmel, Swami Niranjanananda Saraswatival, a Satyananda Yoga tradíció élő mesterével, akitől a mantra beavatást is kaptam.

 

2008-ban végeztem el a Satyananda Yoga Akadémia egy éves tanári alaptanfolyamát. A mindennapi életben is törekszem megvalósítani mestereim tanítását, ami ennek az iskolának a fő pillére is egyben: „Szeress, szolgálj, adj, meditálj, tisztulj, valósítsd meg önmagad.”

Gyermekjóga oktatói képesítésemet Csíki Mariannál szereztem, valamint a Satyananda tradíció tanításai és instrukciói képezik az általam tartott órák alapját.

 

Swami Sivananda szavaival élve: a jóga által a fej, a szív és a kezek harmóniájának megteremtésére törekszünk. Ezt a tapasztalást élhetjük át az órákon, amit később át tudunk vinni a mindennapokra.

Szeretettel várok minden érdeklődőt az óráimon!

 

 

Csomor Inci

Hatha, gyerekjóga, vinyasa flow, kismama flow és babás jóga oktató

 

15 évvel ezelőtt ismerkedtem meg a jógával. Saját magam fejlesztése miatt végeztem el az első tanfolyamom, egyre jobban megkedveltem a jógát.  Folyamatosan kúszott bele az életembe, mára elmondhatom a munkám a hobbim is. Folyamatosan képzem magam. Mivel magam is több jógaközpontot kipróbáltam, ezért mind jógázóként, mind jógaoktatóként van tapasztalatom abban, hogy milyen az igazán ellazító és felpezsdítő jógaóra.

A "jóga érzés" megismerése után tudatosan készültem arra, hogy ezt átadom mindenkinek, aki kutatja a test és a lélek harmóniáját, vagy egyszerűen lazítani szeretne a rohanó mindennapokban.

 

 

 

 

 

Tóth Andrea Beáta

Satipatthána Vipassana Meditáció – meditációs tanfolyam

 

Meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. Kiemelten foglalkozom várandósokkal és meddőséggel vagy fogantatási nehézségekkel küzdőkkel.

Gyermekeim: András (2000),  Adél (2004) és Iván (2009) édesanyja.

1996-tól kétéves kutatóúton Ázsiában vettem részt. Nagyrészt Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat. www.vipassana.hu

Kétéves ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

Meditációs és légzésterapeutaként közösen éljük újra a csoport tagjainak szülésélményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják ezeket a traumákat az anyában, és a gyermekben egyaránt. www.transzlegzesterapia.hu

 

Mi is a szatipatthana vipasszana meditáció értelme és célja?
A világon ismert sokféle meditációs módszer közül Mianmarban a szatipatthána vipasszana meditációt gyakorolják eredeti formájában a történelmi Buddha tanításai szerint.  A szatipatthána szó jelentése: a megfigyelt tárgy közeli, stabil, rendíthetetlen tudatában lenni. A vipasszana szó jelentése: keresztülnézni, áthatolni a különböző tudati és fizikai változásokon. Így a tudat egy meghatározott tárgyra irányul és a csapongó gondolatokat nem engedi felbukkanni. A meditáció révén az intellektuális képességek kitágulnak és a tudás ereje oly módon növekszik, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció ilyen módon való fejlesztése természetesen a tanulási képességeket is megsokszorozza, az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.

Az előadásokat és meditációs gyakorlatot egyaránt ajánljuk kezdő és gyakorló meditálók számára.

 

 

 

 

Jancsárik Irén

Babás jóga oktató, AMM terapeuta

 

2004-ben kerültem először kapcsolatba a jógával, és azóta elmondhatom, hogy teljesen átformálta az életemet, és a szemléletemet.

2008-ban tettem le az Alternatív Mozgás Masszázs terapeuta szakvizsgát, 2010-ben babás jóga oktatói oklevelet kaptam az Asram Jógaközpont tanfolyamán, 2012 őszétől tartok a pesti stúdióban kis-és nagybabás órákat. A bőséges magyar néphagyományból merítem a sok-sok mondókát és játékdalt, amit óráimon az édesanyáknak továbbadok. Számomra nagy öröm, hogy részese lehetek a babák fejlődésének, segíthetek elmélyíteni a szülőkkel való bensőséges kapcsolatukat, átadhatom mindazt a tudást, tapasztalatot, amit korábban óvónőként, és háromgyermekes édesanyaként összegyűjtöttem. Természetgyógyászként támogatni tudom az anyukákat a szelíd gyógymódok alkalmazásában, illetve a jóga terápiás gyakorlataival enyhíteni tudjuk a

fokozott terhelésből adódó panaszokat, mint pl. a hát-és derékfájást.

 

 

 

Kiss Blanka

Vinyasa flow és kismama flow jóga oktató

 

Sokan vélekednek úgy a jógáról, hogy teljesen megváltoztatta az életüket: jött egy betegség, krízis, amelyben a jóga volt a mentőöv. Ebbe a táborba tartozom én is. Kicsi ovis korom óta a mozgás szerves része volt az életemnek. Olyan volt nekem mint a levegő. Főleg nehéz, kihívásokkal teli versenysportot, extrém sportokat űztem. Aztán az élet úgy döntött 2011-ben, hogy szeretne megtanítani egy kicsit lelassítani és figyelni, ezért megajándékozott a Sclerosis multiplex nevű betegséggel. A felépülésem során találkoztam a jógával. A nulláról indultam és szépen lassan megismertem a testem, elkezdtem együtt dolgozni vele, szinte csapatként, társként, ahelyett, hogy a fejemben döntöttem volna mindenről. Megtanultam keményfejű harcosként alázattal meghajolni a testem előtt. Csodálatos és felejthetetlen érzés volt felvenni a kapcsolatot és kommunikálni minden egyes kis izmommal, és minden lélegzetre együtt mozdulni. Eltűnt a külvilág zaja, eltűntek a fejemben kavargó gondolatok, mintha visszaszippantottak volna a jelenbe és hirtelen megéreztem a létezést. Akkor értettem meg, hogy ez a jóga csodája: megtanít élni, létezni, lélegezni, érezni. Azért lettem oktató, hogy segítsek másoknak is átélni, megtapasztalni ezt a csodát, és ha egyvalakinél is sikerrel járok, már megérte! 
A mottóm: "Nem az vagyok, ami történt velem. Az vagyok, amit választottam, hogy legyek." (C.G. Jung)

 

 

Kuti Judit

Gyermekjóga

 

Számomra a jóga ajándék. Ha jógázom, akkor pihenek, feltöltődöm, jól érzem magam és utána minden könnyebbé válik... még én is! :-)

Először 2005-ben találkoztam vele, amikor az Egyesült Államokban éltem au-pair-ként, ahol egy indiai nagypapa tanított meg az első ászanákra. Később, már hazatérve várandósságom idején, 2010-ben a kismama-jóga ajándékozott meg az elmélyült befelé fordulás és a magzatommal való kapcsolat élményével. Önbizalmat, erőt és hitet adott a nagy kaland előtt.  Kislányunk születése után a baba-mama jóga csodálatos világa ajándékozott meg mindannyiunkat. Végül 2013-tól az ASRAM Stúdióban találtam meg azt a jógaközösséget, ahol azóta is rendszeresen gyakorlok és fejlődöm. Itt végeztem el a gyermekjóga-oktatói tanfolyamot is Csíki Mariannnál, ami után egyértelműen világossá vált, hogy a gyermekjóga az én utam. Ezt bővítem még kismama és baba mama oktatói végzettséggel, hogy kerek egész legyen ez az ajándék az életemben.

 

Oktatóként és anyaként is azt látom, hogy zajos, sokszor zavaros világunkban a gyermekjóga fantasztikus ajándék gyermekeinknek is. Számukra ez "csak" egy mesés-játékos foglalkozás, mégis remek hatással van a mindennapi életükre. A mozgásfejlesztés mellett pozitívan hat az érzelmeikre, így családi és óvodai-iskolai kapcsolataikra is; önbizalmat, nyugalmat és egyensúlyt biztosít számukra, és segít a feszültségek feloldásában is.

 

Személyesen tapasztalom, hogy a jóga kedvező hatásai elkísérnek és segítenek átlendülni a nehezebb hétköznapokon is. Azért lettem jógaoktató, mert szeretném átadni ezt az ajándékot minél több gyermeknek, hogy az életet mindinkább harmonikusan, vidáman és kiegyensúlyozottan élhessék meg.

 

 

Márkusné Jurás Éva

Hatha jóga, pránajáma

 

Hosszú évekig tartó spirituális bolyongásaim után , hat évvel ezelött rátaláltam a jógára . Azonnal tudtam , hogy ez az , amit kerestem . Magával ragadott a sokszínűsége , a mélysége és a rengeteg eszköz/ászana,pránajáma,relaxáció,meditáció és még sok más/, amelyek segítségével  bármikor , bárhol , akár egyedül is gyakorolhatok.
Hamar kialakult bennem a vágy , hogy ezt az utat , lehetőséget másoknak is megmutassam , ezért 2012- ben elvégeztem az Asram Oktatóképzését remek tanáraim segítségével . Továbbképzéseiken , táboraikban azóta is rendszeresen részt veszek.

 

Mindezekért

-ha tudatosan el akarsz kezdeni valamit
-ha tudatosan bele akarsz menni valamibe
-ha tudatosan be akarsz fejezni valamit
-ha tudatosan el akarsz engedni valamit

 

GYERE JÓGÁZNI!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mira

Hatha Jóga oktató, Gerincjóga oktató, Női jóga oktató, Okleveles Alternatív Gyógyító

 

A klasszikus balett órák mellett kyokushinkai karatéztam, tanultam pantomimot, jazzbalettet, társastáncot és steptáncot. Tanultam vívni, lovagolni és még edzőteremben is voltam. A játszótereken görkoriztam, gördeszkáztam, rollereztem. Ha volt lehetőségem jégkoriztam és nagyon szerettem a labdajátékokat.

2003-ban kezdtem el Hatha Jógázni, és hogy megmutassam másoknak is ennek a mozgáskultúrának a csodáit, elkezdtem egyéni órákat tartani. Kipróbáltam a Tai Chi-t és a Chi Kung-ot is.

Ami megmaradt a fenti sportok közül, heti rendszerességgel úszom és biciklizem, napi rendszerességgel pedig, hatha jógázom.

Tanulmányaim során egyre jobban belemélyedtem az emberi anatómiába, és az emberi test mozgásbeli határai is nagyon érdekeltek. Végül az ázsiai anatómia mellett maradtam. Mindezek mellett foglalkoztam táplálkozáskultúrával és ezotériával is. Munkám során több száz embernek sikerült segítenem az egészségük helyreállításában.

Bár elsősorban a rehabilitáció területén dolgozom, célom mégis az, hogy az emberekkel megismertessem a prevenció egészségmegőrző hatásait, eredményeit. Ha megvan a tudásuk mindahhoz, hogy az öngyógyító mechanizmusaikat karban tartsák, megfelelő módon aktiválják, nem csak a korral járó betegségeket előzhetik meg, hanem a hajlamokat is, az örökölhető, sőt a népbetegségeket is!

Egyéni és személyre szabott jógasorokat állítok össze problémára, betegségre, életmódra.

Előadásaimon igyekszem átadni mindazokat az alapvető ismereteket, amelyek elengedhetetlenek az egészségmegőrzéshez.

 

 

 

Oros Dóra

Gerincjóga, Kismamajóga

 

A jógával 2000-ben ismerkedtem meg a Sivananda Jógaközpontban. Hogy miért kezdtem el jógázni? Mindig is vonzott a jóga csöndes, befelé forduló önvizsgálata, de az utolsó lökést a hátfájás adta meg. Amit a jógától kaptam, a vártnál sokkal több és izgalmasabb volt, elindultam egy hosszú önismereti úton.

9 évi gyakorlás ellenére – vagy épp annak eredményeként – egyre erősödő derékfájdalommal küzdöttem, mikor találkoztam a gerincjógával. Rögtön bele is szeret­tem, de hogy miért csak később értettem meg. Ma már tudom, hogy a klasszikus jógaászanák gyakorlása a legtökéletesebb eszköz egy teljesen egészséges ember számára a testi és mentális egészség megőrzéséhez. Azonban ha valami már nem mûködik tökéletesen, akkor nem mindegy hogyan hajtjuk végre azokat. Sőt, egyes testtartások fel is erősíthetik a problémákat. A geincjógával megtanultam olyan izmokat erősíteni, melyek létezéséről korábban nem is tudtam. Az egyes ászanákban pedig megtanultam hogyan korrigáljak, ha valami kellemetlenséget okoz. A legnagyobb eredmény a derékfájdalmam csökkenése, később teljes megszûnése volt. Tapasztalatom akkora erőt és lelkesedést adott, hogy úgy éreztem tovább kell adnom. Ez az elhatározás vezérelt a Mandala Jógastúdió gerincjóga oktatóképzésére. Tudásomat Bene Máté gerincterápiás továbbképzésén gyarapítottam.

2010 novembere óta vezetek gerincjóga órákat, ahol azon munkálkodom, hogy a jóga ne csupán a szerencsés hajlékonyak kiváltsága legyen. Ez a mozgás, ez az önismeret jusson el mindannyiunkhoz, csempésszen jól-létet a mindennapokba!

 

Tölgyesi Írisz

Hatha jóga oktató

 

Mottóm, hogy a valódi fejlődés, a komfortzónán túl kezdődik!

 

2011-ben végeztem Kádár Zoltán és Papp József Hatha Jóga Oktató képzésén, melynek alapköveit  Patanjali jóga szútrái adták. Később tovább fejlesztettem magam, Bene Máté Zoltán gerincjóga tréningjein. Szerintem a megfelelő tudásra alapozott tapasztalat adja az igazi tudást, úgyhogy az első perctől kezdve tanítok, és közben folyamatosan beépítem az újabb technikákat. Szeretem pontosan, precízen átadni a jóga minden egyes részét, és a gyakorlókat saját fizikumuk szerint motiválni. Mivel én magam is egy fájdalommal járó gerincferdülés miatt kezdtem jógázni, hiszek a személyre szabott ászana oktatásban. Annyira különbözőek vagyunk, hogy 1-1 póz teljesen mást jelenthet a testünk számára. Mindenkinek ott kell elkezdenie a fejlődést, ahol éppen tart.

 

Egyik kedvenc műfajom a hatha flow, foglalkozásaim célja, hogy a gyakorlók testtudatosságra, rugalmasságra, erőre tegyenek szert, kiszabaduljanak a testi és tudati megszokásaik börtönéből, és élvezzék amit éppen csinálnak! A jóga mellett éveken át dolgoztam irodai masszőrként, ezért az irodai jógára kezdtem specializálódni, mely egy hatékony, felszabadító módszer a fáradt, megfeszült test rendbehozatalára, sőt munkahelyi csapatépítő tréningként is szuperül megállja a helyét! Fontosnak tartom az önálló otthoni gyakorlást, a fanatizmustól mentes egészséges étkezést, és a kreativitás kibontakoztatását.

 

              

Vágó Tímea

Hatha jóga oktató, gyógytornász

 

Az egyik legmeghatározóbb élményem az első jógaórám volt. Olyan megnyugvást és békét adott, mint még előtte soha semmi. Gyökeres változást hozott mindenben, amiben korábban nem találtam a helyem. A jóga kiindulópont, ahova mindig visszatérhetek. Maga a változás és lehetőség a változtatásra. Csodálatos tapasztalatokkal, eseményekkel, emberekkel ajándékozott meg, amiért végtelenül hálás vagyok. Megtanít az elfogadásra és az elengedésre. Segít közelebb kerülni Önmagamhoz, más aspektusból fürkészni a világot és élni az életet. Szeretném, hogy az órámon résztvevők egy olyan kivételes élménnyel legyenek gazdagabbak, amely hozzá segíti őket a harmonikusabb és boldogabb élethez.

 

 

Veres Judit

vinyasa flow jóga oktató

 

Mi számomra a jóga? Mozgás. Élek-érzés. Játék. Elmerülés. Tudatosság. Nyugalom. Megismerés.Törekvés. Kísérletezés. Fejlődés. Megelégedés. Elengedés. Őszinteség. Tükör. Amelyikre éppen szükség van. A jóga szerintem olyan, mint a legprofibb svájci bicska: egy végtelen eszköztár arra, hogy dolgozzak magamon, magammal. Kívül-belül. De leginkább belül. A testen keresztül utat nyit a lélekhez és az elméhez. Finoman kibontogat, rétegről-rétegre. Tanít, de nem megmondja mit kell(ene) tudnod, hanem megtanít kérdéseket feltenni önmagadnak és válaszokat tanálni rá. Ha kellenek.

 

Körülbelül hét éve jógázom, többféle stílust kipróbáltam, mígnem rátaláltam a Vinyasa Flow jógára. Számomra ez az irányzat bizonyult a legjobb „svájci bicskának”: ez az a stílus, amin keresztül a legtöbbet kaptam a jógától testi-lelki szinten. Az óráimat is igyekszem ebben a szellemiségben tartani, hogy a gyakorlóim minél több szinten tapasztalhassák meg a jóga jótékony hatásait, és tovább tudják vinni magukkal ezeket a tapasztalatokat a jógaszőnyegükről a mindennapjaikba.

 

Timár Flóra

Ashtanga, hatha jóga és gyerekjóga oktató

 

Egészen kicsi koromtól fogva sportolok, hét évig balettoztam. A jóga a pár hónapos isztambuli utam során vált az életem részévé. Jelenleg egyetemi tanulmányaimat folytatom, mellette pedig ashtanga, hatha illetve gyermekjógát oktatok.

Mindig is foglalkoztatott az indiai kultúra, az ízek, a színek, a vallás és az emberek. Lehetőségem nyílt elutazni Indiába, ami egy rendkívül meghatározó élmény volt számomra. Bejártam Észak-Indiát és ellátogattam Risikeshbe, a jóga szülőhazájába. Ott jöttem rá, hogy ez az én utam és még inkább szeretnék elmerülni a jóga filozófiában. Ezt követően végeztem el a 200 órás jógaoktatói képzést risikeshi jógamesteremtől tanulva, amit később kiegészítettem a gyermekjógával.

A jóga nem pusztán fizikai gyakorlás, hanem szellemi megújulás is. Igyekszem a mindennapjaimban is a jóga tanításai szerint élni, a hitelesség nagyon fontos számomra.

Az óráimon a tanulmányaim során elsajátítottakat illetve a saját tapasztalataimat szeretném átadni a tanítványaimnak, hogy az életük könnyed és boldog legyen.

 

Kránicz Péter

Vinyasa flow jóga oktató, (Karate sportoktató /OKJ, Triatlon sportoktató /OKJ, Sportmasszőr /OKJ )

 

Sok év karate gyakorlás és több Ironman teljesítés után egy makacs Achilles-ín gyulladás vezetett el a jógához. Különösebb spirituális indíttatás nélkül kifejezetten vázizom erősítés és tudatos nyújtás, lazítás szándékával jelentem meg első jóga órámon és lassan életem meghatározó részévé vált. Jelenleg naponta akár többször is gyakorlok, igyekszem fizikailag, mentálisan és spirituálisan is folyamatosan fejlődni. Ma, 56 évesen erősebb és hajlékonyabb vagyok mint valaha, mellesleg cégvezetőként, férjként és családapaként lelkileg is minden korábbinál kiegyensúlyozottabb életet élek. Ez év elején kezdtem oktatni is a jógát, ami újabb kihívásokkal és váratlanul sok örömmel ajándékoz meg. Csodálatos érzés látni óra után az „elvarázsolt” arcokat, és követni a tanítványok fejlődését.

 

 

 

 

 

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.   Tel: 0620-552-6564    e-mail: info@jogakozpont.hu

www.jogakozpont.hu