J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

ASRAM

 

JÓGA ÉS MEDITÁCIÓS KÖZPONT

 

beach

 

 
BUDA-PEST SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

YOGAWORKS – Vinyasa flow Yoga Alliance diplomával

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcjóga

REIKI

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

OKTATÓINK, KÖZREMŰKÖDŐINK:

 

nori12

 

Dévényi Nóra,

jógaközpont vezető, alapító

Közgazdász, rekreációs sportoktató,

Hatha jóga oktató, kismamajóga, babás jóga és gyermekjóga oktató, női jóga oktató

Hahota jóga vezető

 

Gyermekkorom óta foglalkoztatnak a nyugati és keleti vallások összefüggései, valamint a pozitív gondolkodás teremtő ereje. Az út első lépéseként végeztem el az Agykontroll tanfolyamot, a módszer segítségével sok apró sikerem volt, nagyszerű kezdet volt az önismeret rögös útján. 2000-ben kezdtem jógázni Böde István jógaoktatónál.

Azóta elkötelezett híve vagyok a jógának, saját bőrömön tapasztalom nap mint nap jótékony hatásait, fiatal fejjel lumbágóból is sikerült kigyógyulnom 1-2 nap alatt a jóga segítségével és Yesudian „Sport és Jóga” című könyvének gyakorlataival. Alapvégzettségem közgazdász, 1997 óta a gazdasági életben tevékenykedtem személyügyi, marketing és értékesítési területen.

Sok feladat- és tevékenységi kört kipróbáltam, de tudtam: valami hiányzik: hogy azzal foglalkozzak, ami valójában legbelül tényleg érdekel: a jógával, egészséges életmóddal, keleti filozófiákkal, önismerettel, és mindezt integratív módon, nem elkötelezve magam egyetlen irányzatnak sem. A központ ötlete 2004 nyarán egy álmatlan éjszakán született villanásszerűen szinte a „semmiből”, a megvalósítás lehetősége 2005-ben jött el. 2006-ban a Testnevelési Főiskola Továbbképző Intézetében rekreációs sportoktató lettem, illetve Domján Ferenc jóganevetés képzőjén végeztem (Laughter Yoga). 2007-ben végeztem a Magyar Jóga Társaság 2 éves jógaoktatói képzésén Selmeci Csongor és Kádár Zoltán vezetésével. 2007. januárban végeztem el az International Wellness Institute kismama jóga oktató képzését, majd babás jógát tanultam. Az ASRAM Jógaközpont első gyermekjóga oktatói képzésén elsajátítottam a gyermekjóga oktatását.

 

Célom, hogy a jógaközpont egyre magasabb színvonalú órákat tartson, kitűnő tanárok vezetésével. Remélem, sokan lelik örömüket a jógaközpontban, lesznek fittebbek, egészségesebbek, kiegyensúlyozottabbak, találnak új barátokat és teszik népesebbé a magyar jógázók táborát. Ezen munkálkodom.

Mottóm: Valósítsd meg álmaid, keresd meg azt, amire legbelül igazán vágysz és kezdd el ma: ha hiszel magadban csak sikert arathatsz! Ne halogasd az életben a fontos döntések meghozatalát: foglalkozz azzal, ami tényleg érdekel, mert így jön egyenesbe az életed!

 

 

melinda_2010

 

Székesvári M. Melinda,

Sportoktató, Hatha jógaoktató

 

1999. elején kezdtem el rendszeresen jógázni. Különböző betegségeim voltak, többek között egy komoly gerincsérülés, amely miatt többféle tornára, kezelésre jártam. Egyik sem hozott igazi eredményt. Annyira tetszett ez a csodálatos, több ezer éves életfilozófia, hogy komolyan és rendszeresen elkezdtem gyakorolni. Egy idő után az oktatói tanfolyamra is eljutottam, egyáltalán nem azzal a céllal, hogy valaha is oktassak, de akkor már komolyan érdekelt a jóga filozófiai háttere is. A Sivananda Jógaközpontban végeztem, majd évek múlva a Nemzetközi

 Wellness Intézet (IWI) keretein belül is elvégeztem a jógaoktatói tanfolyamot, majd a SOTE Testnevelési Karán szereztem „sportoktató rekreáció szakon” képesítést. Mottóm:  „Mert ha belefogtál, azt jelenti, képes is vagy!”  Lao Ce. Nagyon sok mindent köszönhetek a jógának. Nem csak jól-létem, egészségem, hanem egész életem jobbra fordulását. Az vezérel, hogy minél több emberrel megismertessem az igazi JÓGÁT.

 

vargaju

 

Varga Judit

Vinyasa flow jóga, vinyasa flow oktatói továbbképzés vezetője, dinamikus kismama jóga

 

Bemutatkozás:

A jógát szerintem úgy kell gyakorolni, hogy az ember jól érezze magát gyakorlás közben és gyakorlás után is, ez minden más szempontot felülír. 2000-ben kezdtem jógát gyakorolni, először Hatha és Iyengar stílusokban. Az első jógaoktató képzésemet Mexikóban végeztem 2009-ben, a nagyszerű holland tanárnő, Ellen de Jonge iskolájában (Yoga By The Way). A másodikat 2011-ben Budapesten, az amerikai YogaWorks iskola képzésén, Katherine Munroe vezetésével. Mindkettő Vinyasa Flow jógastílust oktatott. Nagy hatással volt még rám a Jivamukti jógaiskola, Seane Corn, Shiva Rea és Simon Borg-Olivier. 2012 januártól - 2013 március végéig Balin éltem és vezettem a sziget egyik legnagyobb jógastúdióját (Power Of Now Oasis), ahol az amerikai Yoga Alliance által akkreditált 200 órás oktatóképzéseket is tartottam a világ minden pontjáról érkező jelölteknek. Jelenleg az amerikai Yoga Alliance E-RYT 200 (Experienced Registered Yoga Teacher at the 200 hr level) fokozatával rendelkezem. Magyarországon és Balin több oktatói továbbképzést, jóga elvonulást és workshopot tartottam, valamit oktatóképzőként részt vettem kismama és baba-mama jóga oktatóképzéseken. A Vinyasa Flown kívül tanítok Jin Jóga, Kismama, Baba-Mama és Gyerekjóga és stílusokban is. 

 

 

 

zoli_min

 

 

Kádár Zoltán,

 jógaoktató, az ASRAM Jógaoktató képzés vezetője

 

Kádár Zoltán közel 17 éve oktat jógát. Az ASRAM Jógaközpont oktatóképzésének tanára. 21 év óta folyamatosan gyakorol, és világhírű jógaiskoláknál képzi magát.

 

Kb. 200 jóga gyakorlót oktat. Jógaoktatók képzésében és továbbképzésében egyaránt nagy népszerűségnek örvend. A jóga elméletével és gyakorlatával kapcsolatos tanításai könnyen érthetőek és alkalmazhatóak. A bonyolult filozófiai összefüggéseket is egyszerűen, életszerűen és humorosan tudja megvilágítani. Rendszeres órákat Szombathelyen és Kőszegen tart.

jozsi2_min

 

 

Papp József,

Jógaoktató, pszichológus

 

A jógaoktató képzés oktatója Papp József közel 11 éve oktat jógát. Az ASRAM Jógaközpont oktatóképzésének tanára. 14 éve napi szinten gyakorol. Több jógaiskola tanításait tanulmányozta és gyakorolta korábban, így többirányú tapasztalattal rendelkezik. Szvámi Véda Bhárati tanítványa, a Himalájai Jóga Tradíció magyarországi csoportjának vezetője. Jelenleg heti két csoportban kb. 50 főt oktat, akik többsége már évek óta együtt gyakorol.

 

Az emberek motivációinak jobb megértése, valamint a jógapszichológia és a modern tudomány tapasztalatainak összevetése érdekében pszichológusi tanulmányokat folytatott, jelenleg egyéni- és csoportos pszichoterápiákat vezet Miskolcon.

 

 

mariann3

 

Csíki Mariann,

Gyermekjóga oktató, óvodapedagógus, a Gyermekjóga oktatóképzés vezetője

 

http://www.jogakozpont.hu/joga/gyermekjoga.html

Tinédzser korom óta jógázom. Egy nyári jógatábor alkalmával, kihasználva a gyermeki nyitottságot, spontán játszani kezdtem egy kisebb focicsapatnyi gyermekkel „jóga módra”. Számukra nem volt lényeges az, hogy a fogócskát, a mesét jóga elemekkel tarkítottam, ők csak egyszerűen jól érezték magukat. Életkori sajátosságuknak megfelelően „csak játszottak”. Az az öröm, melyet az arcukon fedeztem fel, számomra olaj volt a tűzre. Olyan mértékben elevenedtek meg bennem az ősi jógagyakorlatok, hogy pillanatok alatt le tudtam fordítani azokat a gyermek nyelvére. Ez az átkonvertálás annak köszönhető, hogy ott „megszűntem” felnőtt fejjel gondolkozni, átadtam magam a gyermeki világnak. Ekkor figyeltem fel a gyermek és a jóga kapcsolatrendszerének csodálatosan mély tárházára, amelyet egy szóval lehet kifejezni: GYERMEKJÓGA.

 

 

 

safran_ildi

 

 

 

 

 

 

Sáfrán Ildikó

Kismama jóga oktató, babás jóga oktató

 

Amikor 2004-ben, az ETI (Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet) vizsgájához kapcsolódó életmód táborban megismerkedtem a jógával, tudtam, hogy megtaláltam azt, amit addig kerestem.  Az oktató – későbbi Mesterem – órája, kisugárzása rabul ejtett és ekkor kezdtem a jógát gyakorolni. Pár hónapon belül már az elméletét, filozófiáját is tanultam, és 1 év múlva már órákat tartottam. Célom az, hogy minél több emberrel megismertessem és megszerettessem ezt a csodálatos életformát.

2007-ben az IWI (Nemzetközi Wellness Intézet) szervezésében elvégeztem a kismama és babás jóga oktató képzést is.  A kismama jóga a szívem csücske. Nagyon szeretem segíteni a mamákat életük ezen gyönyörű időszakában, hogy az a bölcsesség, ami bennünk, nőkben ösztönösen jelen van, felszínre kerülhessen és ennek segítségével harmonikus 9 hónapot élhessenek meg, és boldogan, egészségesen várhassák babájuk világra jöttét.

 

 

 

 

arckep

 

 

Gyergyói Szilvia

Pilates oktató

 

Már apró gyermekkoromtól kezdve „lételemem” volt a mozgás; sportoltam, tornáztam míg végül rátaláltam arra a mozgásformára, amiért úgy érzetem, hogy minden akadállyal szembeszállva képes vagyok küzdeni; ez pedig a táncművészet volt.

Szerencsésnek érzetem magam, amiért már fiatalon tudtam, hogy miért szeretnék küzdeni az életben.

 

A sok-sok évnyi tanulás alatt a mozgáson keresztül megismerhettem a saját testem anatómiáját is, amely viszont arra is rávilágított, hogy mennyi ízületi deformálódással és szalag, - illetve izomproblémával jár az álmom megvalósítása.

Sokáig kerestem azt a fajta izomfejlesztő, de ízület kímélő, egészséges, mégis hatásosan erősítő módszert, mellyel kompenzálni tudnám a már meglévő problémákat, így találtam rá –sajnos már csak felnőtt fejjel - a pilates módszerre (továbbá a jóga életszemléletére), melynek áldásos, nyugtató és roppant hatékony hatásába azonnal beleszerettem.

Saját bőrömön tapasztalhattam meg, amint az évek óta tartó fájdalmak napról-napra oldódnak, végül teljesen eltűnnek az életemből.

 

Meggyőződésem, hogy legnagyobb tanítónk az élet, és a tapasztalás. Így mindamellett, hogy lelkiismeretesen tanultam e módszert, (táncművész végzettségem során is alapos betekintést nyerhettem testünk anatómiájába, az izmok megfelelő fejlesztésébe és a pilates rejtelmeibe,) 2009-ben elvégeztem egy pilates,- és mellette jóga oktatói tanfolyamot, mégis úgy érzem elhivatottságom és meggyőződésem legmélyebb gyökere saját tapasztaláson alapszik.

 

Célom minél több személlyel megismertetni, megszerettetni ezt a csodálatos módszert és rávilágítani arra, hogy megfelelő mozgással rendkívüli eredményeket érhetünk el akár évtizedek óta tartó problémák terén is.

 

 

pusztaibernadett

Pusztai Bernadett

hatha

 

Örömérzés - ok nélküli. Ez a legjobb dolog, amit a jóga adhat. Ura lehetsz a saját életednek.

A mindennapi munka, stressz hatások, konfliktus helyzetek elveszik az energiát a testtől, kimerítenek.
A Hatha jóga egy nagyon jó eszköz arra, hogy felfrissítsük, energetizáljuk  a testet és a lelket,  elhagyva a hétköznapi gondjainkat. Új erővel, új gondolatokkal induljunk el.  Megtanít koncentrálni!
A rendszeres gyakorlás  segít abban, hogy kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá  váljunk. Megszabadít sok felesleges  feszültségtől, szorongástól, gátlásoktól, és lehetőséget ad, hogy nyitottabb, elfogadóbb, megbocsátóbb légy, így másként állsz majd ugyanazok a helyzetek elé. 

Az ászanák  segítségével jól átmozgatjuk a gerincet, hogy megőrizzük a rugalmasságát, megnyújtjuk az izmokat ahol a feszültség felgyülemlik és a légző valamint relaxációs gyakorlatokkal megtisztítjuk a testet.
Fedezd fel az életedben az apró örömöket.

 

 

 

 

DSC_0012 (2)

Czigány Katalin

Alternatív Mozgás- és Masszázs Terapeuta, TaiJi Quan oktató

 

Harcművészetekkel 1999 óta foglalkozom, amikor ZEN-DO karatézni kezdtem. Hamar kiderült számomra, hogy életformámmá válik a harcművészet. Akkori Mesterem Sensei Ferenczi Tamás nagy lehetőséget látott bennem, neki köszönhetem az első lépéseimet ezen az úton. Az Ő támogatásával a belső erőm, a tudatosságom és az akaraterőm egyre jobban fejlődött és szilárdabbá vált. Kezdtem megérteni ennek az életformának a szépségét.

 

Idővel azonban hiányzott valami a fejlődésemhez, de nem tudtam mi. Egyszer 2007 táján egy barátnőm levitt egy TaiJi edzésre, ahol azonnal tudtam mik a hiányosságaim.. A szilárd, merev erőt legyőzi a rugalmas, áramló lágyság. Komoly erőfeszítésekbe telt mire levetkőztem karatés mozdulataimat és merevségemet, hogy helyébe lépjen a lágyság, lecsendesítsem magamat és belülre figyeljek. Olyannyira sikerült beleszerelmesednem a Taiji-ba Jutasi Zsuzsa Jiao-lian jóvoltából, hogy ma is a Gongfu Budaörsi Szabadidő és Versenysport Egyesület és a TWSKE tagjaként tanítok és versenyzem.

Továbbfejlesztésem céljából 2009-ben elvégeztem az Alternatív Mozgás- és Masszázs Terapeuta képzést, ahol erős anatómiai alapokat kaptam a keleti mozgások és masszázsok használatához. 2004 óta tanulom és használom a Pránanadit, amelynek jelenleg a 6. fokozatáig jutottam.

 

Mozogjunk együtt! Várok mindenkit szeretettel az óráimon!

 

 

 

dóczé niki

 

 Dóczé Nikolett

 Vinyasa Flow

 

A jóga szerelem. Nekem. A jóga tapasztalás. Szerintem. A jóga tudatosság. Nekem. A jóga maga az élet. Szerintem.

 

Évekkel ezelőtt megváltoztatta az életemet a jógával való találkozás. Először csak tűzoltás volt a stresszes mindennapokban, testmozgás, nyújtás, lazítás. Aztán életmód lett, természetes, mint a levegő, szokás, mint a reggeli fogmosás és nyomot hagyott, hagy az élet minden területén. Hogy neked mit jelent és mit adhat a jóga, azt magadnak kell megtapasztalni… Senki más nem teheti meg helyetted! Hiszem, hogy a jóga egy tudatos, egyéni megtapasztaláson alapuló önmegismerési út, amelyen bárki elindulhat. A megismerő és a megismerendő pedig egy és ugyanaz a személy, vagyis Te!

2011-ben végeztem a Yogaworks oktatóképzést az ASRAM Jógaközpontban.

 

A Vinyasa Flow jóga abban különbözik a többi irányzattól, hogy dinamikus mozgás, amelyet összehangolunk a légzéssel. Az ászanákat rövid sorozatokba rendezve gyakoroljuk és egyik ászanából a másikba irányított légzéssel „táncolunk” át, így kerülünk a „flow”-ba, vagyis áramlatba.  A sorozatok változatosak, minden óra más. A Vinyasa Flow arra tanít, hogy legyél tudatában minden lélegzetvételnek és mozdulatnak. Legyél jelen a jógaszőnyegeden és a mindennapokban. Legyél nyitott és bátor gyakorlás közben, s az életedben is!

http://vinyasaflowyoganiki.blogspot.com/

 

 

toth_arpi

 

Tóth Árpád

Hatha Jógaoktató

Tóth Árpád vagyok, a jógával 1984 körül kezdtem ismerkedni, Dely Károlynál. Hosszú, több éves szünet után 2000 körül kezdtem el ismét ezzel foglalkozni, gyakorolni, melynek folytatásaként 2009 –ben elvégeztem az Asram oktatói képzését. Köszönettel tartozom az itt szerzett tudásért Mezősi Annának, Kádár Zolinak, Papp Józsinak.

Igyekszem az óráimon a  jóga szellemiségével összhangban álló gyakorlásra lehetőséget adni, megismertetni –már a kezdő gyakorlókkal is- azt az érzetet-állapotot, amely a gyakorlatok eredményeképpen tapasztalható és inspirációt adhat a folytatáshoz. Fontosnak tartom, hogy a jóga ne csupán testgyakorlásként, hanem egyben szellemi útként jelenhessen meg az érdeklődők számára, gondolkodásmódunk, világlátásunk és tudatosságunk változását-fejlesztését segítve.

 

bernadett

 

Bence Bernadett,

        Testnevelő tanár, Kriston Intim Torna® tréner, Callanetics® oktató.

 

2000-ben végeztem testnevelő tanári szakon az Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán Egerben. Elhelyezkedtem pedagógusként és egy idő után kerestem tovább az utam, mi az, ami kapcsolódik az érdeklődési körömhöz, a tevékenységemhez, ami az egészséggel és a testtel foglalkozik. 2005-ben találkoztam a Kriston Intim Tornával®, ami azóta is az életem egy fontos része és adom tovább nagy örömmel a módszert tanfolyamok keretében. Ezek után már tudatosan olyan testmozgást kerestem, ami intenzíven megdolgoztatja a testet, mégis kíméli a belső szerveket. Így lett belőlem először lelkes Callanetics® tornára járó, majd Callanetics® oktató.

 

A Kriston Intim Torna® egy testtudat fejlesztő, egészségnevelő tréning, melynek célja a medencefenék izmok erősítése, karbantartása és egy olyan szokásáthangoló program elsajátítása, ami az alhasi szervek egészségének védelmét szolgálja. A tornával megelőzhető, mérsékelhető, illetve megszüntethető a záróizmok gyengeségéből, helytelen szokásokból, rossz tápanyagellátásból adódó vizelet-, széklet inkontinencia, a gátizmok, alhasi szervek gyulladásos hajlama, aranyér, hüvelyi gyengeség, nőgyógyászati elváltozások, belső szervi süllyedések. A torna segíti a megfoganást, a szülésre való felkészülést, szülés utáni regenerációt, altesti műtétre való felkészülést, műtét utáni felépülést. Hozzájárul az örömtelibb szexuális élethez, növeli az orgazmus készséget. Hatására csökkennek a menstruációs görcsök, szabályozottabbá válik a ciklus. Felkészít a változókorra, annak könnyebb megélésére.

A foglalkozásokon a gyakorlatok között ismeretátadás is történik, megbeszéljük az adott területtel kapcsolatos tudnivalókat. A tornagyakorlatokkal a testünkre hatunk, ugyanakkor a női területek foglalkoztatásával saját nőiségünk is megérintődik, lehetőséget kapunk női önvalónk mélyebb megértésére, önismeretünk kiteljesedésére.

A módszer bármilyen életkorban könnyedén elsajátítható.

A 12 órás tanfolyam végére mindenki egyéni programot kap egy előzetesen kitöltött kérdőív alapján.

 

Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné megismerni alteste rejtett izmait, elsajátítani a gáti izmok tornáját és egy olyan életvezetési módot, ami védelmet ad a kismedencei szervek számára.

 

desits_min

 

Desits Andrea

Kismama jóga oktató, dietetikus, Baba-mama jóga oktató

 

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán szereztem diplomát, dietetika szakon.

A Heim Pál Gyermekkórházban helyezkedtem el. Egy imádnivaló kislány anyukája vagyok, akivel már akkor

együtt jógáztunk, amikor még a pocakomban volt, és azóta is minden nap. Két évig Ő volt a legügyesebb segédem. Azt gondoltam, segítek neki felfedezni a világot, és ennek az egyik nagyon jó módszere lehet a jóga; de rájöttem, hogy Ő az, aki nekem segít felfedezni, mert olyan dolgokat is meglát, melyek felett én már simán elsiklanék..

 

 

dobos andi

 

Dobos Andrea Beáta

Satipatthána Vipassana Meditáció – meditációs tanfolyam

 

Meditációs és relaxációs tanár, szimbólum és transzlégzés terapeuta. Kiemelten foglalkozom várandósokkal és meddőséggel vagy fogantatási nehézségekkel küzdőkkel.

Gyermekeim: András (2000),  Adél (2004) és Iván (2009) édesanyja.

1996-tól kétéves kutatóúton Ázsiában vettem részt. Nagyrészt Indiában és Mianmarban éltem, kolostorokban ismertem meg a buddhista meditációt. 2000-ben megalapítottuk a Buddhista Vipassana Társaságot és azóta szervezünk rendszeres elvonulásokat. www.vipassana.hu

Kétéves ázsiai tapasztalataim megváltoztatták életemet és felfogásomat. Ott értettem meg, hogy életemben a nehézségeket csak a saját tudatom megváltoztatásával lehet leküzdeni és nem a körülményeim és a körülöttem élő emberek befolyásolásától várhatom a nyugalmat.

Meditációs és légzésterapeutaként közösen éljük újra a csoport tagjainak szülésélményeit, mert ezek nagyon mélyen belénk kódolt sorsüzenetek. De nem visszafordíthatatlan sérülések, hiszen vannak olyan terápiás módszerek, amelyek feloldhatják ezeket a traumákat az anyában, és a gyermekben egyaránt. www.transzlegzesterapia.hu

 

Mi is a szatipatthana vipasszana meditáció értelme és célja?
A világon ismert sokféle meditációs módszer közül Mianmarban a szatipatthána vipasszana meditációt gyakorolják eredeti formájában a történelmi Buddha tanításai szerint.  A szatipatthána szó jelentése: a megfigyelt tárgy közeli, stabil, rendíthetetlen tudatában lenni. A vipasszana szó jelentése: keresztülnézni, áthatolni a különböző tudati és fizikai változásokon. Így a tudat egy meghatározott tárgyra irányul és a csapongó gondolatokat nem engedi felbukkanni. A meditáció révén az intellektuális képességek kitágulnak és a tudás ereje oly módon növekszik, hogy megjelenik a dolgok valódi természete. A koncentráció ilyen módon való fejlesztése természetesen a tanulási képességeket is megsokszorozza, az átélt élmények nagyobb fokú tudatosítása válik lehetővé.

Az előadásokat és meditációs gyakorlatot egyaránt ajánljuk kezdő és gyakorló meditálók számára.

 

 

Sinka Luca 1

 

Sinka Luca

vinyasa flow, yin jóga

 

Kerek 10 éve foglalkozom a tudatos testmozgással, ezen belül öt éve jógázom.  Külföldön Vinyasa Flow-t gyakoroltam egy kis mediterrán szigeten, ahol a világ minden tájáról érkeztek tanárok, így amúgy is szabad stílust még színesebbé téve. Előnye, hogy mindenki saját személyiségére formálhatja a gyakorlatsorokat, összetettsége, változatossága állandó kihívást és sikerélményt nyújt. A napüdvözlet sorozatokba beépített álló és egyensúly ászanák folyamatossá varázsolják a mozgást, hozzásegítheti a gyakorlót egy flow állapothoz. Az ászanák pontos kivitelezése a test védelme szempontjából fontos az órán, ehhez Iyengar módszert, és gyógytornász alapelveket használunk. A kitartott testhelyzetek, maguk az ászanák, a figyelem összpontosításán keresztül a jóga egy magasabb szintjére juttatja a gyakorlót. Egy jógázó ismérvei: fényes szemek, nyugalom, megfontoltság, derű, végtelen boldogság…

A jóga az élet titka (Bhagvad Gita).

 

 

 

Vargáné Nagy Anna

Szülésfelkészítő workshop

 

 

dora

 

Rónay Dóra

vinyasa flow, hatha

 

 

Oros Dóra_fotó

Oros Dóra

Gerincjóga, Kismamajóga

 

A jógával 2000-ben ismerkedtem meg a Sivananda Jógaközpontban. Hogy miért kezdtem el jógázni? Mindig is vonzott a jóga csöndes, befelé forduló önvizsgálata, de az utolsó lökést a hátfájás adta meg. Amit a jógától kaptam, a vártnál sokkal több és izgalmasabb volt, elindultam egy hosszú önismereti úton.

9 évi gyakorlás ellenére – vagy épp annak eredményeként – egyre erősödő derékfájdalommal küzdöttem, mikor találkoztam a gerincjógával. Rögtön bele is szeret­tem, de hogy miért csak később értettem meg. Ma már tudom, hogy a klasszikus jógaászanák gyakorlása a legtökéletesebb eszköz egy teljesen egészséges ember számára a testi és mentális egészség megőrzéséhez. Azonban ha valami már nem mûködik tökéletesen, akkor nem mindegy hogyan hajtjuk végre azokat. Sőt, egyes testtartások fel is erősíthetik a problémákat. A geincjógával megtanultam olyan izmokat erősíteni, melyek létezéséről korábban nem is tudtam. Az egyes ászanákban pedig megtanultam hogyan korrigáljak, ha valami kellemetlenséget okoz. A legnagyobb eredmény a derékfájdalmam csökkenése, később teljes megszûnése volt. Tapasztalatom akkora erőt és lelkesedést adott, hogy úgy éreztem tovább kell adnom. Ez az elhatározás vezérelt a Mandala Jógastúdió gerincjóga oktatóképzésére. Tudásomat Bene Máté gerincterápiás továbbképzésén gyarapítottam.

2010 novembere óta vezetek gerincjóga órákat, ahol azon munkálkodom, hogy a jóga ne csupán a szerencsés hajlékonyak kiváltsága legyen. Ez a mozgás, ez az önismeret jusson el mindannyiunkhoz, csempésszen jól-létet a mindennapokba!

 

Rónai Robi

 

Rónai Róbert

hatha jóga, senior jóga

 

A jógával még középiskolásként találkoztam, ismerkedtem, de igazán több mint 14 év óta gyakorlok intenzíven. Negyedik éve oktatom felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Az a jógafoglalkozás, amit én tartok klasszikus Hatha Jóga - és a klasszikust nem melléknévként, hanem inkább főnévként használom itt. Azt gondolom, hogy a jóga nevek, iskolák, irányzatok melletti kizárólagos elkötelezettség nélkül is működik. A jógával való lassan 15 éves  intenzív kapcsolatom alatt több módszert, irányzatot is megismertem. Ezek mindegyikében vannak számomra jól használható elemek, és hiányérzetem lenne, ha az egyik melletti elkötelezettségem korlátozna a gyakorlásban és az oktatásban.

 

 

Schrick Timi

 

 

Schrick Tímea

hatha jóga, női jóga


„Legyen a test olyan könnyű, mint a levegő.” Li Tao-ce

2003. óta gyakorlom a jógát. Ahogy elkezdtem rendszeresen jógázni, egyre több addig nem érzett izmot fedeztem fel, melyek sorra megerősödtek, és elmúltak az ülő munkából adódó gyakori hát, derék és egyéb fájdalmaim. Egyre hajlékonyabbá váltam, és a helyes testtartás miatt egyre magabiztosabbnak éreztem magam. Megtanultam a helyes légzést egyre nagyobb felületét használva a tüdőm légzőfelületének. Röviden, egyre jobban megismertem a testem és egyre jobban éreztem magam.
Olyan oktatóktól tanultam, akik a gerinc és a test védelme és erősítése mellett a fizikai test helyreállítását helyezték előtérbe a hatha jóga ászanái közül választott biztonságos gyakorlatokkal. Azt vallom, hogy a mai életmód mozgásszervekre, testre, izmokra, ízültekre gyakorolt hatását célzott, tudatos mozgással lehet ellensúlyozni, biztonságosan gyakorolható eszköztárral. Mindezt befogadhatóan azok számára is, akik még nem rendelkeznek megfelelő fizikummal, közben folyamatos kihívást nyújtva az egyre egészségesebb testtel és szellemmel rendelkezőknek.
A jóga folyamatos tanulás, fejlődés számomra. Mindenkori tapasztalataim és tudásom szívesen osztom meg másokkal is.

 

 

Kiss Péter fotó

Kiss Péter

családállító- és rendszer terapeuta, selfness tanácsadó

Az eddigi életem folyamán tanultam és tanítottam. Diplomát szereztem itthon és külföldön. Dolgoztam vezetőként és tanácsadóként. Nem tartozom semmilyen intézményhez, szervezethez, vagy céghez. A saját utamat járom. Egyetlen hely van, ahová tartozom, az a Családom. Az elmúlt éveket - 2000-től - egyrészt arra fordítottam, hogy rendet tegyek a saját családi rendszeremben - és azzal együtt önmagamban is – másrészt felkészüljek arra, hogy másoknak is segíteni tudjak ugyanebben a munkában. Hála Bert Hellingernek, aki megalkotta a szisztematikus-fenomenologikus  rendszerterápia módszertanát, megismerhettem a "szeretet rendjének" törvényszerűségeit és szabályait. Ezzel a módszerrel ma már egyre többen találnak vissza  önmagukhoz és számolják fel problémáikat. Ezt a gyógyító munkát tudom felajánlani annak, aki elhatározza magát a változásra. Akiktől pedig a családállítás gyakorlatát elsajátítottam, Angster Mária, Peter Orban és Wilfried Nelles. Köszönöm.
www.rendszerterapia.hu

 

juraseva3.jpg

Márkusné Jurás Éva

Hatha jóga, pránajáma

 

Hosszú évekig tartó spirituális bolyongásaim után , hat évvel ezelött rátaláltam a jógára . Azonnal tudtam , hogy ez az , amit kerestem . Magával ragadott a sokszínűsége , a mélysége és a rengeteg eszköz/ászana,pránajáma,relaxáció,meditáció és még sok más/, amelyek segítségével  bármikor , bárhol , akár egyedül is gyakorolhatok.
Hamar kialakult bennem a vágy , hogy ezt az utat , lehetőséget másoknak is megmutassam , ezért 2012- ben elvégeztem az Asram Oktatóképzését remek tanáraim segítségével . Továbbképzéseiken , táboraikban azóta is rendszeresen részt veszek.

 

Mindezekért

-ha tudatosan el akarsz kezdeni valamit
-ha tudatosan bele akarsz menni valamibe
-ha tudatosan be akarsz fejezni valamit
-ha tudatosan el akarsz engedni valamit

 

GYERE JÓGÁZNI!

 

anita

Varsányi Anita Alinka

Pilates

 

Többféle mozgást kipróbáltam már, de amiben igazán otthon éreztem magam, az a pilates. Megfogott a rendszere, hogy milyen csodálatos változásokat érhetünk el a testünkben-lelkünkben a segítségével. Javítja a tartást, megszünteti a derékfájdalmakat, szépen formálja az alakot, egyszerre erősíti és lazítja az izmokat. Mindenkinek szívből ajánlom!

A pilates oktatóképzést 2012-ben végeztem el Surányi Nelly vezetésével. Később részt vettem Bene Máté gerincterápia jógával oktatói továbbképzésén.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.   Tel: 0620-552-6564    e-mail: info@jogakozpont.hu

www.jogakozpont.hu