J O G A K O Z P O N T . H U

 

 

 

 

 

 

 

ASRAM

 

JÓGA ÉS MEDITÁCIÓS KÖZPONT

 

szulok

BUDA-PEST  SZÍVÉBEN

NYITÓLAP

Akciók!

Galéria – képek

Mi a jóga?

ÓRAREND, Programok

Hírlevelek

Sajtó, média

Céges jóga

JÓGAOKTATÓ KÉPZÉSEK:

HATHA JÓGA

YOGAWORKS – Vinyasa flow Yoga Alliance diplomával

GYERMEKJÓGA

KISMAMA & BABÁS

Oktatói továbbképzések

ÓRATÍPUSOK:

JÓGA:

Hatha jóga

Iyengar & eszközös jóga

Jóga alaptanfolyam

Dinamikus vinyasa flow jóga

Gerinc jóga

Kismama jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Ashtanga jóga

 

MEDITÁCIÓ:

Vipassana Meditáció

Himalájai Tradíció szerint:

Bevezetés a meditációba

Deeksha meditáció

 

TORNA:

Pilates

Tai chi

Gerinctorna

KISMAMA ÓRÁK

Kismama jóga

Szülőpozíciós jóga

Babás jóga

Gyermek jóga

Kapcsolatépítés a magzattal

Szülésfelkészítő 4 órás

 

WORKSHOPOK:

Kriston Intim torna

Szemjóga

Hellinger családállítás

Arcjóga

REIKI

 

Magánórák

MASSZÁZS, KEZELÉSEK:

Ajurvédikus

Yumeiho

Kismama MAURI

MA-URI

Svédmasszázs

JÓGA BOLT:

Jóga Könyvesbolt

Jógamatrac és eszközök

Oktatóink

Akciók

JÓGA TÁBOROK

Terembérlet

Indiai receptek

Állás

Linkek

nyuszi4

Térkép, útleírás

Impresszum

 

 

HELLINGER – FÉLE CSALÁDÁLLÍTÁS - 1 napos

 

Aktuális időpont:

jún. 20. Pest: szombat 9:00-17:00

 

A tréning költsége: 15 000 Ft/fő állítóknak, problémamegoldóknak

3 000 Ft/fő résztvevőknek, segítőknek (az ár 0% áfát tartalmaz)

 

Vezeti: Kiss Péter, családállító- és rendszer terapeuta, selfness tanácsadó
www.rendszerterapia.hu

kiss_peter

A Hellinger terápia

 

Létezik egy módszer, amely egyetlen alkalom során komolyabb eredményeket ér el, mint sok hónapnyi vagy többéves pszichoterápia. Ezt a módszert egy Bert Hellinger nevű pszichoterapeuta foglalta rendszerbe, miután Afrikában éveken át hittérítőként dolgozott a zuluknál.

Ott figyelte meg, hogy amikor a törzs egy tagja megbetegedett, ők nemcsak a kedély-betegségeket, a mentális problémákat, de minden betegséget, akár még az őrületet is lelki eredetűként fogták fel, a törzs összegyűlt, hogy együtt tegyenek a gyógyulásért. A csoportenergia erejét használták, és mintha szituációs játék lenne, lemodellezték a helyzetet, ami a betegség gyökerét jelentette.

Hellinger ez alapján kezdett el gondolkozni azon, hogy a testi és lelki problémák hátterében talán nem csak az ember életében lezajlott történések játszanak szerepet. Módszerének lényege, hogy a tágabb értelemben vett családunk egyes tagjainak sorsa meghatározó a többiek élete szempontjából is. Felmenőink életeseményei bekerülnek egy közös energiamezőbe, avagy morfogenetikus mezőbe. A mezőben levő információk hatással lehetnek a család bármelyik tagjára. Ez az öröklődés egy újfajta megközelítése.

 

 

Mi az a morfogenetikus vagy morfikus mező?
Rupert Sheldrake angol biológus a morfikus mezőkről szóló tanításaival harcot hirdetett a klasszikus természettudomány ellen. Elmélete szerint az olyan ismert erőterek mellett, mint a gravitációs vagy az elektromágneses mezők, úgynevezett morfikus mezők is léteznek: ezek a láthatatlanul szerveződő struktúrák időtől és tértől függetlenül alakképződési és magatartásmintákat stimulálnak. A morfikus mezők a természet emlékezetét jelenítik meg.

Ennek köszönhető például, hogy a termeszek bonyolult várakat tudnak építeni. Minden élőlény rendelkezik ezzel az archaikus emlékezettel, a morfikus rezgés segítségével információk cserélhetők és adhatók át.  Bővebben a morfogenetikus mezőről és a Családállítás módszeréről

 

Mi az a családállítás?

 

A családállításnak, a felborult rend helyreállításán túl, a szüleinkkel, nagyszüleinkkel, családtagjainkkal való kapcsolatunk helyreállítása is a feladata. A család, sokak számára, fájdalmat, haragot, hiányérzetet jelent. A családállítás segít abban, hogy ez ne így legyen.

 

Tapasztalja meg ennek a lelki rendszernek a működését, és ez által tegye jobbá, a saját és szerettei életét!

 

Ha szeretne magánéleti, párkapcsolati, munkahelyi, életvezetési vagy egészségügyi problémáján dolgozni, s ez a terápiás módszer felkeltette az érdeklődését, akkor

szeretettel várjuk.

 

A testi-lelki bajaink kialakulását nem kizárólag a saját életünk eseményei határozzák meg. Életünk összefonódik a családtagjaink sorsával. Mintha egy közös energiamező, egy „családi lélek” kötne össze bennünket azokkal, akik a családunkhoz tartoznak.

 

 

Hogyan történik mindez?

 

A munka, csoportban zajlik. A kliens kirajzolódott problémája alapján kiválasztásra kerülnek az érintett családtagok képviselői a résztvevők közül, akik belépnek a térbe és elindul egy folyamat. Amikor világossá válik, hogy hol borult fel a családi rend, akkor a kliens beáll a saját helyére és elfogadja a saját helyét és sorsát a családi rendben, és attól kezdve éli önmaga életét.

 

 

Fontos információ: Energia utánpótlásról (ennivaló, gyümölcs) kérjük, hogy mindenki maga gondoskodjon, ezt az állítások között tartott rövid szünetekben lehet elfogyasztani, teáról mi gondoskodunk.

 

Előzetes bejelentkezést kérünk! recepcio@jogakozpont.hu vagy 20/552-6564

 

 

Kiss Péter

családállító- és rendszer terapeuta, selfness tanácsadó

Az eddigi életem folyamán tanultam és tanítottam. Diplomát szereztem itthon és külföldön. Dolgoztam vezetőként és tanácsadóként. Nem tartozom semmilyen intézményhez, szervezethez, vagy céghez. A saját utamat járom. Egyetlen hely van, ahová tartozom, az a Családom. Az elmúlt éveket - 2000-től - egyrészt arra fordítottam, hogy rendet tegyek a saját családi rendszeremben - és azzal együtt önmagamban is – másrészt felkészüljek arra, hogy másoknak is segíteni tudjak ugyanebben a munkában. Hála Bert Hellingernek, aki megalkotta a szisztematikus-fenomenologikus rendszerterápia módszertanát, megismerhettem a "szeretet rendjének" törvényszerűségeit és szabályait. Ezzel a módszerrel ma már egyre többen találnak vissza önmagukhoz és számolják fel problémáikat. Ezt a gyógyító munkát tudom felajánlani annak, aki elhatározza magát a változásra. Akiktől pedig a családállítás gyakorlatát elsajátítottam, Angster Mária, Peter Orban és Wilfried Nelles. Köszönöm nekik.

www.rendszerterapia.hu
  

 

 

 

 

 

 

ASRAM Jóga és Meditációs Központ

1024 Budapest,  Ady Endre u. 1.  I. em.      Tel: 0620-552-6564    e-mail: info@jogakozpont.hu

www.jogakozpont.hu